Δηλώσεις

Βορίδης: Καθόλου χαλαρή η ψήφος, θα καθορίσει το πώς θα κινηθούν τα πράγματα στην Ευρώπη την επόμενη 5ετία

Δηλώσεις

Βορίδης: Καθόλου χαλαρή η ψήφος, θα καθορίσει το πώς θα κινηθούν τα πράγματα στην Ευρώπη την επόμενη 5ετία

Δήλωσε ο Υπουργός Επικρατείας, κατα την περιοδεία του Μεσσηνία, ενόψει των Ευρωεκλογών.

Κατά την πρώτη μέρα της περιοδείας, ο κ. Βορίδης επισκέφτηκε το Δημοτικό Μέγαρο Τριφυλίας όπου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Γιώργο Λεβεντάκη, είχαν συζήτηση με την αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου σε σχέση με τις περιοχές Natura.

Ακολούθως, είχε σειρά επαφών με τον Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα, τη Δήμαρχο Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου στον Μελιγαλά, καθώς και με τον Δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο.

Επισκέφτηκε, επίσης, αγροτικές καλλιέργειες και συσκευαστήρια στην περιοχή της Τερψιθέας, όπου ενημερώθηκε για τη συγκομιδή αγροτικών προϊόντων της εποχής από παραγωγούς και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με καταστηματάρχες και πολίτες.

Τη δεύτερη μέρα, ο κ. Βορίδης πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ευστάθιο Αθανασόπουλο, καθώς και με τον Δήμαρχο Καλαμάτας Αθανάσιο Βασιλόπουλο, με κύριο θέμα συζήτησης τα μεγάλα και σημαντικά θέματα που θα κριθούν στις επικείμενες ευρωπαϊκές εκλογές.

Συναντήθηκε ακόμα με τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομο, ενώ επισκέφτηκε τον Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας, όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρό του Κώστα Μαργέλη και τα μέλη του Δ.Σ..

Είχε συζήτηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου και εκπροσώπους της αγοράς
Ακολούθως, μετέβη στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας όπου είχε συζήτηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ευάγγελο Ξυγκώρο και εκπροσώπους της αγοράς για την πορεία των επιχειρήσεων της περιοχής, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς και τις προοπτικές ανάπτυξης για τους κλάδους που εκπροσωπούν.

Ο Υπουργός Επικρατείας, συνομίλησε με πολίτες στην κεντρική πλατεία της πόλης και ολοκλήρωσε την περιοδεία του πραγματοποιώντας ανοιχτή ομιλία στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κομματικών στελεχών και φίλων της Νέας Δημοκρατίας.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε προς τα τοπικά ΜΜΕ, μεταξύ άλλων, επισήμανε:

«Συχνά ακούμε τους πολίτες να λένε ότι η Ευρώπη είναι μακριά, ότι δεν είναι κοντά στα κέντρα των αποφάσεων, ότι η Ευρώπη δεν τους ακούει. Η 9η Ιουνίου είναι η χρονική στιγμή που οι πολίτες μπορούν να καθορίσουν πώς θα εξελιχθούν μια σειρά από πράγματα το επόμενο διάστημα στην Ευρώπη. Θα καθορίσουν τη σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τον συσχετισμό μεταξύ των ιδεολογικο-πολιτικών ομάδων. Το νέο Κοινοβούλιο μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, θα συναποφασίσουν για πολύ μεγάλα ζητήματα τα οποία αφορούν τους ευρωπαϊκούς λαούς και βεβαίως τους Έλληνες πολίτες.

Έχει μεγάλη σημασία, λοιπόν, να στείλουμε Έλληνες βουλευτές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που να υποστηρίζουν τα συμφέροντά μας και όχι βουλευτές οι οποίοι θα προωθούν ψηφίσματα με τα οποία θα ζητούν τη διακοπή της χρηματοδότησης της χώρας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τη διακοπή των χρηματοροών από το Ταμείο Ανάκαμψης και από το ΕΣΠΑ, όπως έκαναν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αυτό είναι κάτι που με την ψήφο τους οι πολίτες θα πρέπει να καταδικάσουν.

Και ταυτόχρονα να στείλουν τα πρόσωπα που μπορούν να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της Πατρίδας μας. Δεν είναι λοιπόν καθόλου χαλαρή η ψήφος, καθόλου ασήμαντη, καθώς θα καθορίσει για την επόμενη πενταετία το πώς θα κινηθούν τα πράγματα στην Ευρώπη».

You may also like