Δηλώσεις

Σπυρόπουλος: Η κοινωνία απαιτεί να γίνονται συμμαχίες στη βάση και όχι στην κορυφή

Δηλώσεις

Σπυρόπουλος: Η κοινωνία απαιτεί να γίνονται συμμαχίες στη βάση και όχι στην κορυφή

Δήλωσε ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κ. Ανδρέας Σπυρόπουλος, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο οποίος πήρε τη σκυτάλη για το στρατηγική των συνεργασιών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σήμερα (18/10) από τον Νίκο Ανδρουλάκη.

«Αυτό που απαιτεί η κοινωνία είναι να γίνονται συμμαχίες στη βάση, όχι να μαζευόμαστε κάποιοι στα κομματικά γραφεία για συμμαχίες κορυφής. Εμείς προσπαθούμε να ενισχύσουμε τα ποσοστά του κόμματός μας με κοινωνικές συμμαχίες, προβάλλοντας το πρόγραμμά μας ως εναλλακτική λύση για την επόμενη ημέρα», τόνισε ο κ. Σπυρόπουλος.

Ο κ. Σπυρόπουλος πρόσθεσε ότι «το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έκανε δύο σημαντικά βήματα. Το πρώτο έγινε στις εθνικές εκλογές και το δεύτερο έγινε στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Κάνουμε μία προσπάθεια για να αποκτήσουμε ξανά μία σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες, βασισμένη σε ένα πρόγραμμα με λύσεις για τον τόπο σε ζητήματα όπως τα υψηλά ενοίκια, η ακρίβεια, η καθημερινότητα του πολίτη, η υπογεννητικότητα». Ειδικότερα για τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ο κ. Σπυρόπουλος σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ενισχύθηκε, κέρδισε επιπλέον 35-40 δήμους σε σχέση με τις εκλογές του 2019.

«Δεν πανηγυρίζουμε, αλλά πρόκειται για ένα καλό αποτέλεσμα. Κερδίσαμε τον Δήμο Αθηναίων. Άνθρωποι που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ κέρδισαν στη Θεσσαλονίκη, κερδίσαμε δύο περιφέρειες. Πρόκειται για μια νικηφόρα στρατηγική που έθεσε στο επίκεντρο ένα προγραμματικό πλαίσιο για την ενίσχυση των δήμων και των περιφερειών. Αυτό σηματοδότησε και η ψήφος στον κ. Δούκα, ο οποίος έχει τεχνοκρατικές γνώσεις, επάρκεια και ανέδειξε ζητήματα τα οποία αφορούν τους δημότες της Αθήνας. Και βέβαια ήταν μία ψήφος κατά της κυβερνητικής πολιτικής, που δεν αντιλήφθηκε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μεγάλα αστικά κέντρα», υποστήριξε ο κ. Σπυρόπουλος.

«Η κυβέρνηση έχει ευθύνες και αυτό αποτυπώθηκε στο εκλογικό αποτέλεσμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση, η οποία επέδειξε αλαζονεία -αντί να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να φτιάξει, όπως πρότεινε ο Νίκος Ανδρουλάκης στη ΔΕΘ, μια task force, η οποία θα λειτουργεί στα ευρωπαϊκά πρότυπα με διαφάνεια στη διαχείριση των χρημάτων και με εποπτεία του κράτους στην κατασκευή των έργων. Χωρίς εκβιασμούς, όπως του κ. Αυγενάκη, που δήλωσε ότι αν δεν εκλεγεί περιφερειάρχης ο κ. Αγοραστός, θα αργήσουν τα χρήματα των ενισχύσεων».

You may also like