Δηλώσεις

Τζανακόπουλος: Οι εκλογές είναι κοινωνική ανάγκη

Δηλώσεις

Τζανακόπουλος: Οι εκλογές είναι κοινωνική ανάγκη

Δήλωσε ο βουλευτής Α’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος , σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN».

«Υπάρχει μία έντονη κοινωνική πίεση, υπάρχει μία έντονη κυβερνητική φθορά, υπάρχουν πάρα πολλές κοινωνικές μεταβλητές που δείχνουν ότι είναι εξαιρετικά πιθανή η προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να αποδράσει από τις πολιτικές ευθύνες, τις οποίες ούτως ή άλλως έχει και σε ό,τι αφορά την ακρίβεια, και σε ό,τι αφορά την ενεργειακή κρίση και σε ό,τι αφορά την πλήρη αποτυχία στη διαχείριση της πανδημίας και σε ό,τι αφορά την εξωτερική πολιτική», τόνισε ο βουλευτής Α’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN».Σχολιάζοντας την κατάσταση στην κοινωνία, σημείωσε ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχει μία τεράστια πίεση στο εισόδημα της κοινωνικής πλειοψηφίας από την ακρίβεια, με τον πληθωρισμό να τρέχει με 11,3% για τον προηγούμενο μήνα, που είναι το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν υπάρχει χώρα που να έχει υψηλότερα ποσοστά πληθωρισμού, δεν υπάρχει χώρα όπου ο ενεργειακός πληθωρισμός να καλπάζει με τέτοια ταχύτητα», σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θέτει ως κυρίαρχο αίτημα, το να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα αυτά για να ενισχυθεί ο κόσμος. Να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα, κάτι που κοστίζει 1,5 δισ. ευρώ για ένα χρόνο, να υπάρξουν στοχευμένες μειώσεις στο ΦΠΑ, έτσι ώστε να μην επιβαρύνεται ο κόσμος στα είδη πρώτης ανάγκης, όλα αυτά είναι δημοσιονομικώς εφικτά», κατέληξε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

You may also like