Δηλώσεις

Τσίπρας: Δεν κοιμάμαι τα βράδια, φοβάμαι τι θα παραλάβουμε

Δηλώσεις

Τσίπρας: Δεν κοιμάμαι τα βράδια, φοβάμαι τι θα παραλάβουμε

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας στη διαδικτυακή εκπομπή «Meeting Point» του newsbomb.gr με τη δημοσιογράφο Όλγα Τρέμη.

«Δεν έχω καμία μα καμία αμφιβολία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα νικήσει. Αυτό που με απασχολεί, αυτό που με κάνει τα βράδια να μην κοιμάμαι, είναι γι’ αυτό που θα παραλάβουμε την επόμενη μέρα», σημείωσε ο κ. Τσίπρας. «Όταν ήμουν στο Μαξίμου δεν ήμουν happy traveler, καθόμουν μέχρι τις 3 και 4 το πρωί για να βρω λύσεις σε ασφυκτικές συνθήκες. Και βρήκαμε λύσεις, ρυθμίσαμε το χρέος, βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, φέραμε την ανάπτυξη…» και «ήρθαν τώρα πάλι κάποιοι που εφαρμόζουν τις ίδιες συνταγές που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία και τρώνε από τα έτοιμα», πρόσθεσε. «Ναι, με τρομάζει η επόμενη μέρα», είπε, «διότι ο κ. Μητσοτάκης δεν αφήνει μονάχα χάος στα δημόσια οικονομικά και στην κοινωνική συνοχή της χώρας, αλλά αφήνει χάος και σε ό,τι αφορά τη διεθνή θέση της χώρας και τους μεγάλους γεωπολιτικούς κινδύνους που γεννά η στρατηγική του στην εξωτερική πολιτική, η οποία δεν έχει αρχή, μέση και τέλος», επεσήμανε με σιγουριά ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν υπάρχει ελπίδα για τους νέους ανθρώπους, κάθε νοικοκυριό υφίσταται τρομακτική μείωση της αγοραστικής δύναμης, οι επιχειρήσεις υφίστανται την τριπλή πίεση» μείωσης τζίρου, φουσκώματος χρεών και λογαριασμών, σημείωσε ο κ.Τσίπρας.

Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα προσφύγει σε εκλογές το φθινόπωρο για να προλάβει την «ολική κατάρρευση», διότι οι επιλογές του είναι «επιταχυντές του πληθωρισμού και της ακρίβειας» και «η κυβέρνηση πια έχει βρεθεί σε μια δίνη». «Όσο καθυστερεί τις εκλογές τόσο μεγαλώνει την ήττα τη δική του, αλλά ταυτόχρονα και τις δυσκολίες που θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε εμείς την επόμενη μέρα», υπογράμμισε, υποστηρίζοντας ότι και ο πρωθυπουργός γνωρίζει ότι δεν έχει προοπτική η κυβέρνησή του και έχει μία στρατηγική διπλής κάλπης. «Εμείς έχουμε μία στρατηγική από την πρώτη κάλπη να εκλεγεί προοδευτική κυβέρνηση που θα πάρει αποφάσεις, που θα απαλύνουν την πίεση που δέχονται τα λαϊκά στρώματα και η μεσαία τάξη, που θα στηρίξουν τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους και θα επουλώσουν τις μεγάλες πληγές της ενεργειακής κρίσης», τόνισε.

You may also like