Δηλώσεις

Σταϊκούρας: Πρέπει να δοθούν κοινές ευρωπαϊκές απαντήσεις στις νέες προκλήσεις της ενεργειακής κρίσης

Δηλώσεις

Σταϊκούρας: Πρέπει να δοθούν κοινές ευρωπαϊκές απαντήσεις στις νέες προκλήσεις της ενεργειακής κρίσης

Δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας καθώς προσερχόταν στο Eurogroup που συνεδριάζει σήμερα στο Λουξεμβούργο.

«Θα συζητήσουμε στο Eurogroup για τις δημοσιονομικές προκλήσεις του 2023, στη σκιά μιας νέας εξωγενούς μεγάλης κρίσης, στο ενεργειακό και το γεωπολιτικό πεδίο. Αυτές οι προκλήσεις απαιτούν συντονισμό στην άσκηση της δημοσιονομικής πολιτικής, μεταξύ των κρατών-μελων της ευρωζώνης, απαιτούν όμως και κοινές ευρωπαϊκές απαντήσεις, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα στη ρίζα του. Στην τιμή του φυσικού αερίου», είπε ο υπουργός.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι ακολουθεί μια συνετή δημοσιονομική πολιτική και μια διορατική επιδοτική στρατηγική, όπως καταδείχθηκε και σήμερα με την κατάθεση του προσχεδίου του κρατικού προϋπολογισμού για το 2023 – προϋπολογισμός, ο οποίος αναδεικνύει τα ισχυρά θεμέλια, πάνω στα οποία στηρίζεται η ελληνική οικονομία, αλλά και τις πολύ ισχυρές προοπτικές στα πεδία της ανάπτυξης, των επενδύσεων, των εξαγωγών, της απασχόλησης. Ο προϋπολογισμός, όμως, περιλαμβάνει και τις αναγκαίες παρεμβάσεις έτσι, ώστε να χτίσουμε με επάρκεια ένα δίχτυ ασφαλείας πάνω από νοικοκυριά και επιχειρήσεις και ταυτόχρονα να ενισχύσουμε την αποτρεπτική δύναμη της πατρίδας μας», πρόσθεσε.

«Η Ελλάδα αναπτύσσεται και ισχυροποιείται. Όλοι μαζί και πάλι, με σύνεση, σοβαρότητα και ρεαλισμό, θα τα καταφέρουμε», κατέληξε.

You may also like