Δηλώσεις

Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση φοβάται να πάει σε εκλογές – Τι είπε για Rafale

Δηλώσεις

Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση φοβάται να πάει σε εκλογές – Τι είπε για Rafale

Στον φόβο της κυβέρνησης να πάει άμεσα σε εκλογές αναφέρθηκε ο Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στις δημοσκοπήσεις και τη «φιέστα» των Rafale.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV με τον Άκη Παυλόπουλο και την Ευλαμπία Ρέβη είπε ότι: «Ας αρκεστεί η κυβέρνηση στις δάφνες από τις κάλπες κι αν δεν φοβάται ας πάει σε εκλογές. Εκλογές γιατί έχει πάει στο «μη παρέκει». Εκλογές για να σταματήσουμε την ακρίβεια. Εκλογές γιατί θέλουμε μια άλλη διαχείριση της πανδημίας. Εκλογές γιατί δεν μπορεί να ιδιωτικοποιείται ο δημόσιος πλούτος. Εκλογές γιατί δεν θέλουμε μια οικονομία για τους λίγους. Αυτοί είναι οι λόγοι που ζητάμε εκλογές. Αν θέλει η κυβέρνηση ας αναμετρηθεί με την πραγματικότητα, διότι ήδη ο κόσμος έχει καταλάβει που πηγαίνουν τα πράγματα και θα την ανταμείψει με τον τρόπο που ξέρει καλύτερα εκείνος».

Ο Πάνος Σκουρλέτης τόνισε ακόμη πως οι δημοσκοπήσεις δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα«Οι δημοσκοπήσεις λένε διάφορα ενδιαφέροντα πράγματα. Θυμάμαι δημοσκοπήσεις παλαιότερα, που έδειχναν το κόμμα του κ. Αβραμόπουλου πάρα πολύ ψηλά, όμως ποτέ δεν κατέβηκε αυτό το κόμμα στις εκλογές. Θυμάμαι την Πολιτική Άνοιξη, που άλλα τις έδιναν στις δημοσκοπήσεις και άλλα έπαιρνε στην κάλπη. Θυμάμαι τις μεγάλες ανατροπές της δεκαετίας του ’10, που μετά το 2012 υπήρξε πράγματι μια δυναμική εισβολή του ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό σκηνικό, η οποία είχε να κάνει με τις μεγάλες ανατροπές μέσα στην κοινωνία. Δεν θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μία τέτοια φάση κοινωνικών και πολιτικών διεργασιών, που να οδηγήσουν σε αυτό που αποτυπώνεται δημοσκοπικά αυτή τη στιγμή».

Μάλιστα, χαρακτήρισε την παραλαβή των Rafale ως «κομματική φιέστα»: «Οι αμυντικοί εξοπλισμοί δεν μπορούν να μετατρέπονται σε ένα κομματικό πάρτι. Διότι περί αυτού επρόκειτο. Πέρα από τους αναγκαίους εξοπλισμούς, το υπογραμμίζω αυτό, υπάρχουν και υπερεξοπλισμοί. Αυτός ήταν ο λόγος που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υποστήριξε αυτούς τους υπερεξοπλισμούς.Εδώ και 22 μήνες υπάρχει ένας «πόλεμος» που μας δίνει εκατοσταριές απωλειών. Αυτός ο πόλεμος θα είχε λιγότερα θύματα εάν είχαμε πάρει ένα Rafale λιγότερο και είχαμε ενισχύσει τα νοσοκομεία μας, είχαμε διορίσει περισσότερους γιατρούς, είχαμε φτιάξει πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας, είχαμε κάνει δωρεάν τα μοριακά τεστ, όπως γίνεται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Ε, δεν το δέχομαι αυτό. Οι δικές μου οι αξίες, η αξία της προστασίας της ανθρώπινης ζωής, μου επιβάλει να καταγγείλω την κομματική φιέστα και να δούμε ξανά τις προτεραιότητες που πρέπει να έχουμε ως κοινωνία. Το που πάνε τα λεφτά των Ελλήνων πολιτών.Ο κόσμος αισθάνεται και ανασφάλεια επειδή δεν έχει κρεβάτια για να νοσηλευτεί, επειδή δεν έχει γιατρούς. Εκεί αισθάνεται μεγάλη ανασφάλεια. Θρηνούμε 100 νεκρούς κάθε μέρα τους τελευταίους μήνες, τι είδους ασφάλεια είναι αυτή;… Κλείνετε νοσοκομεία, το Παίδων στη Πεντέλη, συρρικνώνετε το δημόσιο σύστημα υγείας, γιατί το κάνετε αυτό, για να δουλεύετε για τους ιδιώτες; Και πάλι τα συμφέροντα των ιδιωτών; Ε, προέχει η υγεία του κόσμου κ. Βόζεμπεργκ.Η συμφωνία με τους Αμερικανούς είναι μια συμφωνία η οποία, αντί να ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, ουσιαστικά δίνει μια λευκή επιταγή στην αμερικανική πλευρά για τη χρησιμοποίηση συγκεκριμένων περιοχών για τα δικά της συμφέροντα. Άρα, αυτή τη στιγμή η Ελλάδα δεν πρέπει να κάνει αυτό το βήμα. Εμείς υπερασπιζόμαστε την ανάγκη μιας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, την υπηρετήσαμε έμπρακτα, γνωρίζουμε ποιο είναι το εθνικό συμφέρον και δεν θεωρούμε ότι πρέπει να είμαστε δεδομένοι».

You may also like