Δηλώσεις

Μέτσολα: Υπό αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες στεκόμαστε στο πλευρό σας

Δηλώσεις

Μέτσολα: Υπό αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες στεκόμαστε στο πλευρό σας

Δήλωσε η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Roberta Metsola, κατά τη συνάντηση της με τον Πρωθυπουργό Κυριάκου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο των επαφών που έχει με ευρωπαίους αξιωματούχους για τη στήριξη της χώρας μας στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων των πρόσφατων φυσικών καταστροφών.

«Υπό αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες στεκόμαστε στο πλευρό σας, εκφράζοντας την απόλυτη αλληλεγγύη και στήριξή μας. Όπως καταλαβαίνω, θα συναντηθείτε τώρα με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Δύο σύντομα μηνύματα από εμένα. Πρώτα απ’ όλα, από πολιτικής άποψης, σε ό,τι αφορά στον προϋπολογισμό και πόρους, οποιαδήποτε απόφαση χρειαστεί να ληφθεί από το Κοινοβούλιο θα την λάβουμε το συντομότερο δυνατό. Διότι γνωρίζουμε ότι πρόκειται για μια μεγάλη καταστροφή που συνδέεται με την κλιματική κρίση και απαιτεί πρωτοφανή αποτελεσματικότητα και βοήθεια.

Δεύτερο σημείο: η Ελλάδα δεν πρέπει να είναι μόνη της στην αντιμετώπιση μίας κατάστασης που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από ολόκληρη την Ευρώπη. Θέλω να τονίσω ότι στις χειρότερες στιγμές οι Έλληνες πρέπει να δουν το καλύτερο πρόσωπο της Ευρώπης, και αυτό πρέπει να κάνουν οι Επιτροπές του Κοινοβουλίου», είπε η κ. Μετσόλα στον Πρωθυπουργό.

You may also like