Πρόσωπα

Ράνια Τζίμα: Από τη Θεσσαλονίκη στο τιμόνι του κεντρικού δελτίου του MEGA

Πρόσωπα

Ράνια Τζίμα: Από τη Θεσσαλονίκη στο τιμόνι του κεντρικού δελτίου του MEGA

Η Ράνια Τζίμα, η δημοσιογράφος με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, είναι η κεντρική παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων του MEGA καθημερινά από Δευτέρα έως Πέμπτη.

Η πορεία της στην τηλεόραση

Ωστόσο, η καριέρα της ξεκίνησε από την ΕΡΤ3 και τη γενέτειρα της, τη Θεσσαλονίκη.

Το 2008, η παρουσιάστρια, μετά το θάνατο της μητέρας της κατεβαίνει στην Αθήνα και ξεκινάει να εργάζεται στον ΣΚΑΪ.

Εκεί παρουσιάζει την ταξιδιωτική εκπομπή «Γυρίσματα».

Ωστόσο η εκπομπή σταματάει, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Έτσι η δημοσιογράφος, αναλαμβάνει το ρεπορτάζ του Υπουργείου Εργασίας στην ενημερωτική ζώνη του σταθμού. Ενώ στη συνέχεια αναλαμβάνει πολιτική συντάκτρια.

Το 2011, παίρνει μεταγραφή για το ΜEGA, αρχικά αναλαμβάνοντας το ρεπορτάζ του Υπουργείου Ανάπτυξης, ενώ στη συνέχεια προάγεται σε πολιτική συντάκτρια.

Το 2012, εντάσσεται στους οικονομικούς συντάκτες του σταθμού.

Μετά το κλείσιμο του σταθμού, βρίσκεται στον ALPHA, όπου μαζί με τον Σπύρο Λάμπρου παρουσιάζουν την ενημερωτική εκπομπή “Alpha Ρεπορτάζ”.

Ωστόσο, σήμερα την ξαναβρίσκουμε στο MEGA, καθώς μετά το εκ νέου άνοιγμα του σταθμού, παρουσιάζει αρχικά το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων και στη συνέχεια το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, μέχρι και σήμερα.

«Όταν ξεκινούσα, δεν ήξερα ότι η δημοσιογραφία είναι μια «αγαπημένη», που σου τα ζητάει όλα και σου επιστρέφει λίγα. Εσύ όμως, παρ’ όλα αυτά, την αγαπάς όλο και περισσότερο, για κάποιον… διεστραμμένο λόγο! Όχι, δεν το έχω μετανιώσει μέχρι σήμερα, ξέρω όμως πως κάποια στιγμή σίγουρα θα υπάρξει για εμένα ένα σημείο εξόδου, απλώς δεν είναι αυτή τη στιγμή άμεσα ορατό», έχει επισημάνει η Ράνια Τζίμα σε συνέντευξή της.

Οικογένεια

Η Ράνια Τζίμα είναι παντρεμένη με τον οικονομολόγο και πολιτικό του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Μαζί έχουν αποκτήσει μια κόρη 6 ετών την Ελένη.

You may also like