Δηλώσεις

Ψυχογιός: Νίκη στις εκλογές με διασφάλιση των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών για όλους

Δηλώσεις

Ψυχογιός: Νίκη στις εκλογές με διασφάλιση των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών για όλους

Δήλωσε ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γεώργιος Ψυχογιός.

«Η κοινωνία βρίσκεται σε τραγική κατάσταση και αυτό αυξάνει και τις ευθύνες που έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τα άλλα προοδευτικά και αριστερά κόμματα να υπερασπιστούν τον κόσμο.

Τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων δείχνουν μία μεγάλη δυσαρέσκεια απέναντι στην ακρίβεια και στο ότι δεν καλύπτονται οι βασικές καθημερινές ανάγκες. Μπορεί να έχουμε τα μεγάλα συμφέροντα απέναντί μας, όμως εμείς κοιτάμε πρώτα τη δική μας ευθύνη και τη δουλειά μας και να είμαστε περισσότερο κοντά στον κόσμο.

Τα 170.000 νέα μέλη ήταν μια πολύ ικανοποιητική εξέλιξη αλλά πρέπει να πάμε μαζί με τα μέλη αυτά και ένα βήμα πιο πέρα, να αποκτήσουμε περισσότερες κοινωνικές γειώσεις σε συλλόγους και σωματεία, στην αυτοδιοίκηση, να αποκτήσουμε «πόδια».

Η συνεργασία του ΠΑΣΟΚ στη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποτέλεσε ισχυρό πλήγμα όχι μόνο στο ίδιο το κόμμα, αλλά, κυρίως, ήταν καταστροφική για την κοινωνία. Πρέπει, όταν έρθει η ώρα, να προχωρήσουμε σε συνεργασίες όπως αυτές στην Ισπανία και την Πορτογαλία, όπου προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις έχουν κρατήσει την κοινωνία όρθια.

Τα κοινωνικά αγαθά, όπως το ρεύμα και το νερό, πρέπει να προστατεύονται σε ανώτατο νομοθετικό επίπεδο, όμως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν ψήφισαν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόσφατη συνταγματική αναθεώρηση και τώρα βλέπουμε τα αποτελέσματα.

Όπου έχει ιδιωτικοποιηθεί η παροχή νερού, στην καλύτερη περίπτωση επανήλθε στο δημόσιο, στη χειρότερη έχουν διαλυθεί τα πάντα και το έχουν πληρώσει ακριβά οι πολίτες», επεσήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

You may also like