Ανάλυση

Οκτώ φορές που η χυδαιότητα πολιτικών ξεπέρασε κάθε όριο

Ανάλυση

Οκτώ φορές που η χυδαιότητα πολιτικών ξεπέρασε κάθε όριο

Μια από τις μεγαλύτερες πληγές που άνοιξε η δεκαετής οικονομική κρίση που βίωσε η χώρα, ήταν η άνοδος του λαϊκισμού και των μεθόδων χυδαιοποίησης της πολιτικής ζωής.

Οι λόγοι που οι ύβρεις και η μεθοδευμένη λασπολογία βρήκαν πρόσφορο έδαφος είναι μάλλον προφανείς, αφού η υπονόμευση των δημοκρατικών διαδικασιών και του δημόσιου διαλόγου επιτρέπουν στις δυνάμεις του λαϊκισμού να επιβιώνουν στο κοινωνικοπολιτικό σύστημα της χώρας.

Πλέον η κοινωνία έχει διέλθει σε μια κατάσταση κανονικοποίησης αυτών των περιστατικών θεωρώντας πως, οι εκφράσεις πεζοδρομίου και τα γηπεδικού τύπου συνθήματα διαμορφώνουν και τον πολιτικό σφυγμό και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του.

Έτσι μάλιστα φαίνεται πως έχει μάθει να αντιλαμβάνεται την πολιτική ένα μεγάλο μέρος της νέας γενιάς ανθρώπων, οι οποίοι καταλήγουν τελικά να αποστρέφονται την πολιτική.

Η Πισπιρίγκου που τελικά έγινε… Μήδεια

Η πιο πρόσφατη απαράδεκτη δήλωση που εντάσσεται στο παραπάνω πλαίσιο, έγινε από τον ακαδημαϊκό, νυν Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργό Χριστόφορο Βερναρδάκη ο οποίος σε βίντεο που ανήρτησε στο διαδίκτυο χαρακτηρίζει την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ως “Πισπιρίγκου της Παιδείας” παρομοιάζοντας την με αυτόν τον τρόπο με μια υπόδικο για την δολοφονία των τριών παιδιών της.

Στη συγγνώμη του ο κ. Βερναρδάκης μάλιστα είπε πως ο χαρακτηρισμός ήταν λάθος και θα ήταν καλύτερο αν χρησιμοποιούσε τον όρο… Μήδεια!

Η κληρονομιά και το πόθεν έσχες

Λίγες μέρες νωρίτερα, σε μια ακόμη προσπάθεια τοξικοποίησης του πολιτικού διαλόγου, ο κύριος εκφραστής του πιο χυδαίου σύγχρονου λαϊκισμού, ο κ. Πολάκης, στοχοποίησε το πόθεν έσχες του Υπουργού Υγείας κ. Θάνου Πλεύρη παραγνωρίζοντας ότι οι αυξημένες καταθέσεις και τα ακίνητα προέρχονται από κληρονομιά μετά τον θάνατο της μητέρας του σε τροχαίο 2 χρόνια νωρίτερα.

Το τσίγκινο

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, ο κ. Πολάκης έχει απασχολήσει περισσότερες φορές από οποιονδήποτε άλλο συνάδελφό του (για τους λάθος λόγους) την κοινή γνώμη.

Τον Ιανουάριο του ίδιου έτους, στο εντευκτήριο της Βουλής, ο κ. Πολάκης πλησίασε προς το μέρος του Άδωνι Γεωργιάδη λέγοντας του: «την Τρίτη που θα έρθω (εννοούσε στον Αναπτυξιακό Νόμο) να φοράς τσίγκινο», προσθέτοντας ακόμα μια επίδειξη πολιτικού “ήθους” στο κομματικό του βιογραφικό.

“Θα σε πάω αίμα”

Λίγο διάστημα νωρίτερα πάλι μέσα από τη βουλή ο κ. Πολάκης σε μια ακόμα ψήφιση για την άρση της ασυλίας του δήλωσε περήφανα ότι “θα πάει αίμα” την συνάδελφο του από τη ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή εξαιτίας, της μήνυσης που του υπέβαλε για συκοφαντική δυσφήμιση.

Η σφαγή 20.000 παιδιών

Ένα χρόνο νωρίτερα, τον Ιούλιο του 2021 ο πρώην Υπουργός Παιδείας με την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φίλης, χρησιμοποιώντας βαρύτατους προσωπικούς χαρακτηρισμούς για την νυν Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως.

Δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει τα παιδιά της λέγοντας πως, όταν αυτά μεγαλώσουν, θα μάθουν ότι η μητέρα τους κατέσφαξε τουλάχιστον 20.000 18χρονα παιδιά από τα πανεπιστήμια, με αφορμή την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.

Δολοφόνοι

Την εμμονή των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με σφαγές και ακραίες εκφράσεις που μόνο οξύνουν τον πολιτικό διάλογο και δηλητηριάζουν την κοινωνία έκανε φανερή επίσης και η ομιλία του κ. Κουρουμπλή στο κοινοβούλιο, ο οποίος χαρακτήρισε δολοφόνους, τους βουλευτές της ΝΔ θέλοντας να ασκήσει κριτική κατ’ αυτόν τον τρόπο για την διαχείριση της πανδημίας από την Κυβέρνηση.

Το αξιοσημείωτο μάλιστα είναι πως ο κ. Κουρουμπλής διαγράφηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα όμως συμμετέχει κανονικά σε όλες τις υπόλοιπες κομματικές διαδικασίες σαν μέλος του κόμματος δείχνοντας ότι η διαφωνία του αρχηγού του κόμματος με τον ανεπίτρεπτο αυτό χαρακτηρισμό δεν ήταν παρά εικονική.

Η ελευθεροτυπία και ο… Κεντέρης

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νάσος Ηλιόπουλος ο οποίος με δηλώσεις του τόσο στην τηλεόραση όσο και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφανιζόταν τρομερά ενοχλημένος και προβληματισμένος για την πορεία της ελευθεροτυπίας στη χώρα και την διεθνή κατάταξή της, όπως φαίνεται και από βίντεο όπου ο ίδιος συμμετέχει σε κάποια πορεία, τραγουδάει το γνωστό σύνθημα υπέρ της ελευθεροτυπίας “Θα τρέχεις σαν τον Κώστα τον Κεντέρη, Πρετεντέρη”.

Ένα βίντεο αρκετά κατατοπιστικό για το πως οραματίζονται ενδεχομένως στον ΣΥΡΙΖΑ την ελευθερία του τύπου αυτοί που τώρα φωνάζουν για την “κατάντια” της.

Το GFY του Καρτερού

Ένα ακόμα περιστατικό το οποίο συνδέεται εξίσου με την ελευθεροτυπία και τον τοξικό εκχυδαϊσμό που ενορχηστρώνει η αξιωματική αντιπολίτευση συστηματικά, είναι και το άρθρο του δημοσιογράφου της Αυγής κ. Καρτερού, ο οποίος γράφει μέσα στο άρθρο του το γνωστό υβριστικό σύνθημα κατά του Πρωθυπουργού της χώρας.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην συνυπογράφει κάθε λέξη του άρθρου, όπως δήλωσε μάλιστα, ο κ. Πολάκης.

Το αξιοπρόσεκτο της υπόθεσης είναι πως αν κάποιος κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ για εκτσογλανισμό του δημοσίου διαλόγου τα στελέχη του ενίστανται και δεν μπορούν να καταλάβουν πως γίνεται να προκύπτουν τέτοιοι χαρακτηρισμοί.

Δείτε το άρθρο εδώ

Το δυσάρεστο της υπόθεσης είναι πως αυτά τα περιστατικά είναι μια σταγόνα στον ωκεανό των τελευταίων 10 ετών όπου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του, ενώ με την πορεία που έχει επιλέξει, απ’ ότι φαίνεται ο αριθμός των περιστατικών αυτών, απλά θα αυξάνεται με τον καιρό.

Η υποβάθμιση του δημόσιου διαλόγου και η ροπή προς τις ακραίες δηλώσεις έχουν συγκεκριμένη στρατηγική, αυτή της όξυνσης και της δημιουργίας ρεύματος διαμαρτυρίας, πάνω στο οποίο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι λοιπές δυνάμεις λαϊκισμού βρίσκουν το απαιτούμενο πολιτικό κεφάλαιο ώστε να επενδύσουν στην επιβίωση τους.

You may also like