Δηλώσεις

Ζαχαράκη: Ως το τέλος του 2025, 1.800 ωφελούμενοι θα έχουν τον προσωπικό βοηθό

Δηλώσεις

Ζαχαράκη: Ως το τέλος του 2025, 1.800 ωφελούμενοι θα έχουν τον προσωπικό βοηθό

Δήλωσε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, σε συνέντευξη της στον ΣΚΑΪ.

Αναφέρθηκε στα προγράμματα για τα οποία θα διατεθεί ποσό που υπερβαίνει τα 140 εκ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, αποκλειστικά για άτομα με αναπηρία.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας για το πιλοτικό πρόγραμμα του Προσωπικού Βοηθού, τόνισε ότι το πρόγραμμα αυτό «έχει επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα και έως το ’25, αναμένεται περισσότεροι από 1.800 ωφελούμενοι να έχουν αποκτήσει τον δικό τους προσωπικό βοηθό. 

Όπως σημείωσε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας βελτιώνονται αισθητά και στην Αττική που υπήρχε μεγαλύτερη δυσκολία, τα ποσοστά των συνδέσεων των ωφελούμενων με τους προσωπικούς βοηθούς. Συγκεκριμένα στην τελευταία καταβολή από τον ΟΠΕΚΑ έλαβαν το μισθό τους 708 άτομα-προσωπικοί βοηθοί. Προοπτικά και αφού αξιολογηθεί η πιλοτική φάση του προγράμματος, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να καταστεί και εθνική πολιτική.

Επίσης, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα για την ένταξη στην αγορά εργασίας 200 ατόμων που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού. Η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο ατόμων με αναπηρία που εργάζονται και αυτό θέλουμε να αλλάξει. Το πρόγραμμα αυτό θα είναι και ο οδηγός μας για την υποστηριζόμενη απασχόληση» σημείωσε η κυρία Ζαχαράκη. 

Ακόμη, η κα Ζαχαράκη αναφέρθηκε στο πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης που δίνει την δυνατότητα εντοπισμού προβλημάτων ανάπτυξης του παιδιού από τη γέννηση ως και τα 3 του έτη, πρόγραμμα το οποίο βρίσκεται στην φάση ολοκλήρωσής του.

You may also like