Δηλώσεις

Οικονόμου: Στη χώρα μας δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή σοβαρό πρόβλημα επάρκειας αγαθών

Δηλώσεις

Οικονόμου: Στη χώρα μας δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή σοβαρό πρόβλημα επάρκειας αγαθών

Δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την καθιερωμένη ενημέρωση πολιτικών συντακτών και συνέχισε χαρακτηριστικά: «Θα συνεχίσουμε να παίρνουμε μέτρα και να διεκδικούμε ευρωπαϊκές λύσεις».

Όπως τόνισε γι’ αυτό το θέμα, υπάρχει σχέδιο από τον περασμένο Σεπτέμβριο για τις ανατιμήσεις στα αγαθά και σε αυτό το σχέδιο προστίθενται στοιχεία και πολιτικές και η κυβέρνηση αξιοποιεί προσπάθειες για να ανακουφιστούν τα νοικοκυριά. «Πήραμε και θα συνεχίσουμε να παίρνουμε στοχευμένα μέτρα με έγνοια τους πιο αδύναμους οικονομικά συμπολίτες. Εργαζόμαστε σκληρά και δεν πρόκειται να βρεθούμε πίσω από τις εξελίξεις» είπε ο κ. Οικονόμου.

Επεσήμανε ότι «στη χώρα μας δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποιο σοβαρό πρόβλημα επάρκειας βασικών αγαθών, αλλά ξεκινά σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με όλα τα συναρμόδια υπουργεία για να εξεταστεί το ζήτημα». Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στη θεσπισμένη διάταξη καταγραφής αποθεμάτων σε επτά πολύ σημαντικές κατηγορίες προϊόντων, που αποτελεί δικλείδα ασφαλείας για την αποφυγή φαινομένων κερδοσκοπίας. «Στην ίδια κατεύθυνση διευκολύνουν και οι έλεγχοι που γίνονται καθημερινά», όπως είπε.

Ξεχωριστά αναφέρθηκε και στον κόφτη για τα κέρδη, αλλά και στο γεγονός ότι σχεδιάζεται η φορολόγηση με 90% όποιων υπερκερδών εταιρειών ενέργειας.

You may also like