Δηλώσεις

Πλεύρης: Όσα μέτρα αναστέλλονται θα επανεξεταστούν

Δηλώσεις

Πλεύρης: Όσα μέτρα αναστέλλονται θα επανεξεταστούν

Δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή και επισήμανε ότι «δεν μιλάμε για κατάργηση των μέτρων, αλλά για αναστολή με βάση την επιδημιολογική εικόνα και του καλοκαιριού».

Συγκεκριμένα είπε: «Τα πρόστιμα για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών αναστέλλονται, από 15 Απριλίου έως 31 Αυγούστου. Το μέτρο θα επανεξετασθεί από Σεπτέμβριο και οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν βάση της επιδημιολογικής κατάστασης. Τον Σεπτέμβριο υπάρχει φόβος σύμφωνα και με τον ΠΟΥ ο κορωνοϊός να επιστρέψει επιθετικά».

Εξήγησε ότι «τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλό επίπεδο, αλλά αυτό δεν αποτυπώνεται σε νοσηλείες. Καθοριστικό ρόλο σε αυτό έχει το γεγονός ότι σχεδόν το 85% των ενηλίκων και το 90% άνω των 60 ετών είναι εμβολιασμένοι κατά της covid-19. Σήμερα ξεκίνησε και η χορήγηση των αντιικών χαπιών της Pfizer».

«Το πιστοποιητικό εμβολιασμού παραμένει κανονικά και αυτό που εξετάζεται είναι για την περίοδο του καλοκαιριού η πρόσβαση στους χώρους να γίνεται χωρίς την ανάγκη επίδειξής του, αλλά αυτό θα τύχει συγκεκριμένης συζήτησης στην επιτροπή των ειδικών και θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική εικόνα», ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας.

You may also like