Δηλώσεις

Μητσοτάκης: Ενημέρωσα τον Στόλτενμπεργκ για τις τουρκικές παραβιάσεις

Δηλώσεις

Μητσοτάκης: Ενημέρωσα τον Στόλτενμπεργκ για τις τουρκικές παραβιάσεις

Δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με την Πρωθυπουργό της Φινλανδίας Sanna Marin.

«Θα μιλήσουμε και για τις περιφερειακές προκλήσεις. Ενημέρωσα τη Σάνα για τις εξελίξεις με την Τουρκία, μίλησα με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ και τον ενημέρωσα για την προκλητική συμπεριφορά των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, που παραβίασαν τον εναέριο χώρο και έκαναν υπερπτήσεις.

Αυτού του είδους η συμπεριφορά είναι απολύτως απαράδεκτη, υπονομεύει την ευρωπαϊκή ασφάλεια και την ενότητα του στόχου που έχει το ΝΑΤΟ, σε μια στιγμή που είναι απαραίτητο να μείνουν ενωμένα όλα τα κράτη-μέλη. Αυτή η συμπεριφορά υπονομεύει όσα συζήτησα πρόσφατα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και πρέπει να σταματήσει άμεσα. Θα το προωθούμε σε όλα τα διεθνή φόρα και θυμίζω ότι η Τουρκία δεν έχει ευθυγραμμιστεί με όλα τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ όσον αφορά στις κυρώσεις», είπε ο πρωθυπουργός.

«Θέλω να επισημάνω ότι αυτή δεν είναι συμπεριφορά που χαρακτηρίζει χώρα που φιλοδοξεί να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή οικογένεια», τόνισε.

You may also like