Επικαιρότητα

Έχει ξεκινήσει ο απεγκλωβισμός οδηγών από την Αττική Οδό

Επικαιρότητα

Έχει ξεκινήσει ο απεγκλωβισμός οδηγών από την Αττική Οδό

Ξεκίνησε ο απεγκλωβισμός οδηγών από την Αττική Οδό, σύμφωνα με τον κ. Χρήστο Στυλιανίδη.

Όπως τόνισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας: «Μεγάλη επιχείρηση πραγματοποιείται με τη συμμετοχή της Πυροσβεστικής, της Ελληνικής Αστυνομίας και τη μεγάλη βοήθεια των Ενόπλων δυνάμεων, με τη συνδρομή εθελοντών όπως του Ερυθρού Σταυρού, του Χαμόγελου του Παιδιού και με την συνδρομή του ΕΚΑΒ για τον απεγκλωβισμό των οδηγών στο Δαχτυλίδι, στην Κηφισίας και στην Πεντέλης σύμφωνα με την έκτακτη ενημέρωση του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστου Στυλιανίδη.

Και συνέχισε: «Συγκεκριμένα, οι οδηγοί οδηγούνται σε έξι σημεία, Πεντέλης, Δουκίσης Πλακεντίας, Δαχτυλίδι Κηφισίας, Μαραθώνος, Κάντζα και Παιανία, που τους υποδέχονται αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και των Ενόπλων δυνάμεων και τους καθοδηγούν σε λεωφορεία που αναμένουν για να τους μεταφέρουν και τους οδηγούν σε ασφαλή σημεία, παρέχοντας περίθαλψη για όποιον την χρειάζεται».

«Για αύριο Τρίτη 25/1 η Περιφέρεια Αττικής, η Εύβοια, η Βοιωτία, οι Κυκλάδες, η Κρήτη και οι Σποράδες κηρύσσονται σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας, λόγω προειδοποίησης για εκδήλωση αυξημένης διακινδύνευσης συμβάντων φυσικών καταστροφών και τη λήψη σχετικών έκτακτων μέτρων».

Στις περιοχές αυτές δεν θα λειτουργήσει καμιά βαθμίδα εκπαίδευσης (ούτε τηλεκπαίδευση–δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση), οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης ημερήσιας Φροντίδας. (Η τηλεκπαίδευση δεν θα πραγματοποιηθεί διότι θα απουσιάζει το διοικητικό προσωπικό που είναι αναγκαίο για την παροχή της).

«Συγκεκριμένα με βάση τη νομοθεσία αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δημόσιων υπηρεσιών, εξαιρούμενων των υπηρεσιών ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, των ενόπλων δυνάμεων, των σωμάτων ασφαλείας, των δημοσίων δομών υγείας, των μέσων μαζικής μεταφοράς και άλλων υπηρεσιών η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου κατά την κρίση του Προϊσταμένου της οικείας οργανικής μονάδας».

«Αναστέλλεται επίσης η λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων, πλην των καταστημάτων τροφίμων, φαρμακείων, πρατηρίων, υγρών καυσίμων και άλλων δομών υγείας».

Σύμφωνα με τον κ. Στυλιανίδη, θα εκδοθούν συγκεκριμένες ανακοινώσεις, οι οποίες θα μεταδοθούν από τα ΜΜΕ.

«Σε ό,τι αφορά τους ανθρώπους που θα παραλαμβάνουμε στα σημεία των απεγκλωβισμών, έχει εξασφαλιστεί φιλοξενία σε συγκεκριμένα ξενοδοχεία, στα οποία οι οδηγοί θα μεταφέρονται και θα έχουν κάθε βοήθεια», επισήμανε ο υπουργός.

Ακόμη, ενημέρωσε πως «αυτήν τη στιγμή εξακολουθούν να υπάρχουν διακοπές ρεύματος στην Ανατολική Αττική, ενώ δυνάμεις εκχιονισμού δουλεύουν για τη διάνοιξη οδών, για να έχουν πρόσβαση τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ».

«Όλες οι δυνάμεις του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης θα μείνουν όλη τη νύχτα σε πλήρη ανάπτυξη, θα συνεχίσουν να παρεμβαίνουν όπου απαιτηθεί. Καλούμε τους πολίτες να αποφύγουν κάθε μετακίνηση, είναι μία δύσκολη νύχτα, συνεχίζουμε την προσπάθεια όλοι μαζί και πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να αποφύγουμε επιπτώσεις οι οποίες θα είναι οδυνηρές για όλους μας, πάση θυσία να αποφύγουμε οποιαδήποτε απώλεια ανθρώπινης ζωής». τόνισε ο κ. Στυλιανίδης.

«Σας ευχαριστώ για την κατανόηση και θέλω να επαναλάβω τη συγγνώμη της πολιτείας για όσες ανεπάρκειες εμφανίστηκαν, ειδικά με την ευθύνη μιας συγκεκριμένης εταιρίας» έκλεισε την έκτακτη ανακοίνωσε ο υπουργός.

You may also like