Δηλώσεις

Ζαχαράκη: Βελτιωτικές αλλαγές με στόχο ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού

Δηλώσεις

Ζαχαράκη: Βελτιωτικές αλλαγές με στόχο ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού

Δήλωσε η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, παρουσιάζοντας τις νέες βελτιωτικές αλλαγές στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας για την ενίσχυση του ελληνικού γιότινγκ.

«Στόχος του νομοσχεδίου είναι να βοηθήσει καίρια την ανάπτυξη του ελληνικού θαλάσσιου τουρισμού σε όλες του τις διαστάσεις και τις δραστηριότητες» ενώ με τη ρύθμιση «παρέχεται η δυνατότητα προκήρυξης της διαγωνιστικής διαδικασίας για την παραχώρηση τουριστικού λιμένα και σύναψη της σύμβασης παραχώρησης σε χρονικό σημείο πριν από την χωροθέτηση και την ολοκλήρωση των έργων», υπογράμμισε.

«Εξασφαλίζεται με αυτό τον τρόπο, η ταχύτερη και αποτελεσματικότερη υλοποίηση, υψηλής αξίας επενδύσεων με την προσέλκυση του ενδιαφέροντος των επενδυτών. Ξεπερνάμε την αρκετά χρονοβόρα διαδικασία της χωροθέτησης του έργου» τόνισε η κ. Ζαχαράκη, ενώ επεσήμανε ότι «αυτή η δυνατότητα δεν αναιρεί καμία από τις υποχρεώσεις και διατυπώσεις που προβλέπει ο νόμος».

«Λαμβάνεται μέριμνα ώστε η χορηγούμενη δυνατότητα νομιμοποίησης, με την έκδοση άδειας λειτουργίας, να μην οδηγήσει σε καταστρατήγηση της νομοθεσίας για αυτό προβλέπεται τρίμηνη προθεσμία», καθώς «Πρόκειται για μια ρύθμιση που συνδυάζει την φιλοεπενδυτική κατεύθυνση του νομοσχεδίου με την ορθολογική ευθύνη ενέργειας για την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση όλων των προαπαιτούμενων διαδικασιών και την πληρέστερη λειτουργία των λιμένων», δήλωσε η κ. Ζαχαράκη.

You may also like