Δηλώσεις

Γεωργιάδης: Η διπλή ανάπλαση στο Βοτανικό είναι το μεγαλύτερο έργο στον αστικό ιστό της Αθήνας

Δηλώσεις

Γεωργιάδης: Η διπλή ανάπλαση στο Βοτανικό είναι το μεγαλύτερο έργο στον αστικό ιστό της Αθήνας

Δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης και συνέχισε: «Η χρονική επέκταση από τα 15 στα 49 έτη αποζημίωσης του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, είναι η λύση για την διπλή ανάπλαση του γηπέδου του Παναθηναϊκού και του Βοτανικού».

«Αυτή η επέκταση είναι μια υπόσχεση που είχαμε δώσει στον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, προκειμένου να κλείσει η συμφωνία μεταξύ του Δήμου Αθηναίων, του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και του κράτους, ώστε να προχωρήσουμε στη διαδικασία ενάρξεως του διαγωνισμού για τη διπλή ανάπλαση του Βοτανικού και του γηπέδου του Παναθηναϊκού».

Ο κ. Γεωργιάδης, ζήτησε την στήριξη όλων των κομμάτων για την τροπολογία αυτή, ώστε να στείλουμε ένα μήνυμα ότι όλοι συμφωνούμε να γίνει ένα έργο που είχε ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια και έχει σταματήσει για διάφορους λόγους. Τώρα όμως, είπε ο υπουργός, «βρήκαμε την ευκαιρία λόγω του Ταμείου Ανάκαμψης από το οποίο θα καλυφθούν όλα τα συνοδά έργα που αφορούν τους περιβάλλοντες χώρους, ενώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα χρηματοδοτηθεί η κατασκευή του γηπέδου».

Με τις διατάξεις της τροπολογίας αυτής, ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, «εξασφαλίζουμε τον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και ξεκινάμε τον διαγωνισμό για την διπλή ανάπλαση που είναι το μεγαλύτερο έργο που αφορά τον αστικό ιστό της Αθήνας, με το πάρκο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας που θα δημιουργηθεί εκεί».

You may also like