Δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση του Forbes Greece «30 under 30.
Ο κ. Μαρινάκης είπε ότι όταν ξεκίνησε την επαγγελματική του δραστηριότητα δουλεύοντας σε δικηγορικά γραφεία δεν είχε ένα κράτος το οποίο να του έχει εξασφαλίσει κάποια πράγματα, τουλάχιστον σε έναν ικανοποιητικό βαθμό.
Μια χώρα με ένα σταθερό περιβάλλον που να μπορείς να ξέρεις ότι τα επόμενα βήματά σου θα γίνουν με ασφάλεια» είπε ο κ. Μαρινάκης, και προσέθεσε:
Βιώσαμε κι εμείς, όπως και πολλοί συνομήλικοί μας, άλλη μια εκδοχή μιας χώρας η οποία το μόνο που ήξερε να κάνει είναι να βάζει φόρους. Βασική συζήτηση μεταξύ των νέων ανθρώπων ήταν αν θα καταφέρουμε να μείνουμε στην Ελλάδα ή, αν δεν τα καταφέρουμε, σε ποια χώρα θα μεταναστεύσουμε.
Επισήμανε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει ό,τι περισσότερο μπορεί ώστε ένας νέος άνθρωπος να διεκδικήσει τα όνειρά του και «να συνεχίσει να κάνει αυτό που κάνει σε μια όσο πιο δυνατόν πιο ισχυρή χώρα και σε μια όσο δυνατόν πιο φιλική χώρα προς το επιχειρείν.
«Έχουμε καταφέρει και έχουμε δημιουργήσει 500.000 θέσεις εργασίας»
Ανέφερε ότι μειώνονται φορολογικοί συντελεστές, οι ασφαλιστικές εισφορές, και έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια ψηφιοποίησης του κράτους «το οποίο είχε αφεθεί στην τύχη του για πολλές δεκαετίες και μέσα από αυτή την προσπάθεια έχουμε καταφέρει και έχουμε δημιουργήσει 500.000 θέσεις εργασίας».
Όπως είπε «αυτές οι θέσεις προφανώς δεν έγιναν μετά από έναν νόμο που ψήφισε το κράτος. Δημιουργήθηκαν και από την πολύ μεγάλη προσπάθεια του επιχειρηματικού κόσμου» και επισήμανε: «Δημιουργήθηκαν από επιχειρήσεις που αποφάσισαν να μεγαλώσουν, από επιχειρήσεις που αποφάσισαν να γεννηθούν από κάποιους ανθρώπους μέσα σε δύσκολα χρόνια -και από πανδημίες και πολλών άλλων προκλήσεων- και βέβαια από επιχειρήσεις που ήρθαν στη χώρα μας να επενδύσουν. Από τους 650.000 νέους ανθρώπους που έφυγαν τα τελευταία χρόνια από την Ελλάδα, έχουν επιστρέψει 350.000».
Τέλος, έκλεισε την ομιλία του με ένα ενδεικτικό παράδειγμα τριών ανθρώπων που θεωρήθηκε ότι δεν έχουν το ταλέντο να κάνουν αυτό που αγαπούσαν περισσότερο, αλλά επέμειναν και πέτυχαν.
Είπε συγκεκριμένα ο κ. Μαρινάκης:
«Οι τρεις αυτές εμπειρίες αποδεικνύουν ότι η επιμονή στο στόχο μόνο κερδισμένο μπορεί να σε βγάλει στη ζωή.
Η πρώτη περίπτωση αφορά έναν αθλητή ο οποίος κόπηκε από την ομάδα μπάσκετ του σχολείου του επειδή τότε κρίθηκε ότι δεν είχε αρκετό ταλέντο. Η δεύτερη αφορά ένα συγκρότημα το οποίο απορρίφθηκε από την πρώτη του δισκογραφική, καθώς οι υπεύθυνοι θεώρησαν ότι δεν έχει μέλλον στη showbusiness. Και η τρίτη περίπτωση αφορά έναν σκιτσογράφο, ο οποίος απολύθηκε από την εφημερίδα στην οποία είχε πιάσει δουλειά καθώς, όπως του είπαν, δεν είχε αρκετή φαντασία. Ευτυχώς, ο Michael Jordan δεν τα παράτησε ποτέ και το όνομά του είναι συνώνυμο με το μπάσκετ. Οι Beatles πάλεψαν για το όνειρό τους και νομίζω ειδικά οι μεγαλύτεροι από εμάς, οι γονείς μας αλλά και πολλοί από τους νεότερους τους έχουν κατατάξει στη λίστα των αγαπημένων τους συγκροτημάτων και βέβαια η επιμονή του Walt Disney μού έχει χαρίσει και εμένα κάποιες από τις πρώτες πολύ όμορφες στιγμές με το γιο μου».