Δηλώσεις

Μάντζος: Αναγκαίες αλλά επισφαλείς οι εγγυήσεις από την πλευρά της Τουρκίας

Δηλώσεις

Μάντζος: Αναγκαίες αλλά επισφαλείς οι εγγυήσεις από την πλευρά της Τουρκίας

Δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Εξωτερικών Υποθέσεων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σε συνέντευξη του στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Ο Δ. Μάντζος ανέφερε πως η εξέλιξη αυτή «επιβεβαιώνει τον φόβο μας ότι η Τουρκία συνεχίζει ένα παζάρι με τη Δύση που αποβαίνει προς όφελός της. Αναρωτιέμαι πώς μπορεί η χώρα μας να λάβει εγγυήσεις ότι αυτά τα όπλα και κυρίως τα αεροπλάνα δεν θα χρησιμοποιηθούν, σε ένα απευκταίο σενάριο εμπλοκής, εναντίον της χώρας μας. Είναι υπέρμετρα αισιόδοξο και σίγουρα παρακινδυνευμένο να υπολογίζουμε σε τέτοιες εγγυήσεις από την πλευρά της Τουρκικής Δημοκρατίας».

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής επανέλαβε την ανάγκη ενημέρωσης των πολιτικών δυνάμεων από την ελληνική Κυβέρνηση και εκτίμησε πως «αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ως χώρα είναι ότι ο δικός μας προνομιακός χώρος είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ενίσχυση της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας της ΕΕ είναι μονόδρομος, συμπληρωματικά και εξισορροπητικά προς το ΝΑΤΟ, ιδίως σε ενδεχόμενο επανεκλογής Τραμπ στις ΗΠΑ. Άρα, θεωρούμε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να επενδύσει στην ευρωπαϊκή προοπτική, με ισχυρή φωνή και πρωτοβουλίες στο κέντρο λήψης των αποφάσεων στις Βρυξέλλες».

You may also like