Δηλώσεις

Φάμελλος: Η κυβέρνηση υπονόμευσε τη συναίνεση που δώσαμε στην αρχή εμείς και το ΠΑΣΟΚ

Δηλώσεις

Φάμελλος: Η κυβέρνηση υπονόμευσε τη συναίνεση που δώσαμε στην αρχή εμείς και το ΠΑΣΟΚ

Δήλωσε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σωκράτης Φάμελλος στον ΣΚΑΪ, για την επιστολική ψήφο, τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αλλά και τα χαμηλά ποσοστά του κόμματός τους στις δημοσκοπήσεις.

Η κυβέρνηση υπονόμευσε τη συναίνεση που δώσαμε στην αρχή εμείς και το ΠΑΣΟΚ για να δουλέψουμε μαζί και η κυβέρνηση δεν άκουσε καμία από τις προτάσεις και μετά έριξε και μία βόμβα

Αναφερόμενος στη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε σχέση με την επιστολική ψήφο, ο κ. Φάμελλος τόνισε: «H στάση που κρατήσαμε στην επιστολική ψήφο ήταν μία απόδειξη ότι μπορούμε να κάνουμε υπερβάσεις και προτάσεις. Η κυβέρνηση έχει μικρή ανάγνωση. Η κυβέρνηση έκανε ό,τι πιο αναχρονιστικό. Κάναμε προτάσεις από τον Δεκέμβριο, οι οποίες δεν εισακούστηκαν, και παρόλα αυτά το υπερψηφίσαμε επί της αρχής στην επιτροπή, ενώ καταθέσαμε και 10 προτάσεις τις οποίες δεν αποδέχτηκε η κυβέρνηση».

Απαντώντας για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, είπε «για τα ομόφυλα είναι πολύ νωρίς να πω. Έβαλε περιορισμένη διαβούλευση μίας εβδομάδας ενώ έχει προκύψει κοινοβουλευτικής τάξης με τον υπουργό Επικρατείας να μην ψηφίζει το νομοσχέδιο. Υπάρχει πολιτικό πρόβλημα και στον κοινοβουλευτικό κανόνα. Ο αντ΄αυτού του κ. Μητσοτάκη να μην ψηφίσει, θα έχει αξιοπιστία η κυβέρνηση;. Εμείς σε όποιο νομοσχέδιο και άρθρο συμφωνούμε θα το ψηφίζουμε».

Υπήρχε πρόβλημα στο κόμμα με αυτά που εξέπεμπε στην κοινωνία
Ερωτηθείς για τα χαμηλά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις ο κ. Φάμελλος είπε ότι «οι δημοσκοπήσεις το τελευταίο διάστημα δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει να δώσει μία μεγάλη απάντηση στην κοινωνία. Εκτιμώ ότι μέχρι να ολοκληρωθεί το συνέδριο, η εικόνα αυτή της εμπιστοσύνης, της αξιοπιστίας και μιας ολοκληρωμένης πρότασης δεν θα έχει ολοκληρωθεί προς την κοινωνία».

«Το πρόβλημα και η ανάγκη δεν ήταν η αλλαγή του προέδρου αλλά η αλλαγή του κόμματος που είχε πρόβλημα σε αυτά που εξέπεμπε προς την κοινωνία, μία αξιόπιστη πρόταση εναλλακτική κυβέρνησης και όχι αντιπολίτευσης« ο ίδιος πρόσθεσε.

You may also like