Δηλώσεις

Μ. Βορίδης: Παλινωδεί το ΠΑΣΟΚ για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Δηλώσεις

Μ. Βορίδης: Παλινωδεί το ΠΑΣΟΚ για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, σχολίαζοντας την στάση του ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Αφου εγκάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για παλινωδία στο θέμα των μη κρατικών πανεπιστημίων, αντέτεινε ότι η κυβέρνηση μάχεται με τα προβλήματα χωρίς ίχνος αλαζονείας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βάλλεται από όλη την ευρωπαϊκή Αριστερά, σημείωσε ακόμη, ενώ, χαμογελώντας ευχήθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να συνεχίσει στον ίδιο, καλό δρόμο.

Για τη στάση, ειδικότερα, του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια σημείωσε εισαγωγικώς πως «υπάρχει μια παλινωδία εκεί, ένα “ναι, όχι, ίσως, αλλά”». Με την ταυτόχρονη διαπίστωση ότι σήμερα τα ελληνόπουλα πηγαίνουν σε ιδιωτικά πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο, τα πτυχία τους αναγνωρίζονται και έχουν πλήρη επαγγελματική δικαιώματα, ο Μ. Βορίδης διερωτήθηκε: Τι μάς λέει ο κ. Ανδρουλάκης; Να μην δίδεται η δυνατότητα για φοίτηση στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, υπάρχει λογική σε αυτό;. Με τη διευκρίνιση, εξάλλου, ότι το παρόν νομοσχέδιο αφορά μόνο σε παραρτήματα αλλοδαπών πανεπιστημίων νομίμως λειτουργούντων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Μ. Βορίδης τόνισε επίσης, «σε αυτά λέει “όχι” ο Ανδρουλάκης.

Σύμφωνα, πάντως, με την προσέγγισή του, απαιτείται, σε δεύτερο χρόνο, και η αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος για εκείνους τους ιδιώτες που θα ήθελαν, αυτοτελώς, να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα, στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Και έκλεισε τη σχετική αναφορά του με την εκτίμηση ότι θα έλθουν παιδιά από το εξωτερικό να σπουδάσουν στη χώρα μας.

You may also like