Δηλώσεις

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης μένει όρθιος γιατι έχει απέναντί του μια αξιωματική αντιπολίτευση lifestyle

Δηλώσεις

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης μένει όρθιος γιατι έχει απέναντί του μια αξιωματική αντιπολίτευση lifestyle

Δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατά την συνέντευξη του στον ΑΘΗΝΑ 9,84.

Ζήτησα debate, όχι για επικοινωνιακούς λόγους, το πιστεύω ότι πρέπει να κουβεντιάσουμε για την Ευρώπη. Όσο δεν κουβεντιάζουμε για την Ευρώπη δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε σωστές επιλογές γιατί δεν διαπαιδαγωγούμε την κοινωνία στις πραγματικά μεγάλες προκλήσεις που υπάρχουν και για την πατρίδα μας και για την Ένωση. Γενικά ο κόσμος θεωρεί ότι δεν παρεμβαίνει μέσω των ευρωπαϊκών εκλογών. Όμως δεν είναι έτσι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πια δεν είναι ένα διακοσμητικό όργανο, οπότε με την ψήφο του, καθορίζει συσχετισμούς πολύ κρίσιμους για το μέλλον και της πατρίδας μας αλλά και του συνόλου της Ευρώπης» πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ερωτηθείς για τη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη ότι δεν συμπεριλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ στις συζητήσεις για την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε: «Εάν είχα γράψει άρθρα υπέρ του κ. Μητσοτάκη, ήμουν έτοιμος να γίνω Υπουργός του και χθες το βράδυ έλεγα ότι είμαι οπαδός του Ανδρέα Παπανδρέου, σήμερα θα με είχατε ξεσκίσει οι δημοσιογράφοι. Δεν θέλω σε αυτή τη μάχη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία να βρίσκομαι συνεχώς στη θέση να αντιπαρατίθεμαι με τον κ. Κασσελάκη, γιατί δεν υπάρχει κανένας λόγος αντιπαράθεσης και τι θέλω να πω; Είμαστε διαφορετικά πράγματα. Εγώ παίζω μπάσκετ, εκείνος παίζει γκολφ. Είναι άλλη η προσπάθεια που γίνεται».

Σε σχέση με τη συζήτηση για την Κεντροαριστερά πρόσθεσε: «το απέδειξα και στην πρόταση δυσπιστίας και στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Είμαι έτοιμος να πάρουμε μεγάλες πρωτοβουλίες, γιατί η πατρίδα είναι πάνω απ’ όλα. Και η πατρίδα, όσο υπάρχει ένας κυρίαρχος πόλος που δεν δείχνει σεβασμό σε κανέναν, δεν σέβεται την ελληνική δικαιοσύνη, το κράτος δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τους φόρους των Ελλήνων πολιτών, τόσο ο λαός μας θα είναι κοντά σε νέες περιπέτειες. Αν αυτή η εξουσία νιώσει απειλή, θα αναγκαστεί να αλλάξει τροπάριο και αν δεν αλλάξει, θα ηττηθεί. Έτσι είναι η υγεία της δημοκρατίας. Και πρέπει – για εμένα – να υπάρξει ένα ακόμα ισχυρό πλήγμα από το ΠΑΣΟΚ και την δημοκρατική παράταξη στις ευρωπαϊκές εκλογές και πιστεύω ότι θα γίνει αυτό το βήμα».

Ο κ. Ανδρουλάκης ανακοίνωσε ότι θα κινηθεί νομικά κατά του Πάνου Καμμένου για τις αθλιότητες που διαδίδει στο διαδίκτυο, διερωτώμενος «τι ενώνει την υπόγα του Μαξίμου με την υπόγα της Κουμουνδούρου».

Ως προς τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι υπεύθυνος της ΕΥΠ. Δεν συζητά για αυτό για το οποίο είναι ο ίδιος υπεύθυνος. Όποιος δεν σεβαστεί και δεν υλοποιήσει την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας που με δικαίωσε, θα με βρει νομικά απέναντί του. Όποιος – το ξαναλέω – είτε στην ΑΔΑΕ είτε στην ΕΥΠ είτε στο Μαξίμου δεν σεβαστεί την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας, τότε θα κινηθώ νομικά εναντίον του. Όταν μιλάς για κράτος δικαίου και διάκριση των εξουσιών, πρώτα απ’ όλα πρέπει να σέβεσαι τη δικαιοσύνη. Όταν δεν σέβεσαι τη δικαιοσύνη, κάτι δεν πάει καλά. Πήρε μια απόφαση η δικαιοσύνη. Πρέπει να υπάρξει ενημέρωση στο θύμα για τον φάκελο και την αιτιολόγηση. Να υλοποιηθεί η απόφαση της δικαιοσύνης, τίποτα παραπάνω. Όποιος, λοιπόν, μπει εμπόδιο στην εφαρμογή των αποφάσεων της δικαιοσύνης σε αυτή τη νοσηρή υπόθεση, νομικά θα κινηθώ εναντίον του, διότι επιτρέπει στο παρακράτος να παίζει με την αξιοπρέπειά μου»

Απαντώντας στον χαρακτηρισμό «εμμονικός» του υπουργού Επικρατείας, Άκη Σκέρτσου, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε: «Oι κύριοι του Μαξίμου είναι εμμονικοί μόνο με τις καρέκλες τους. Έχουν τεράστια αλαζονεία, τεράστια αναξιοπιστία και τεράστια αναποτελεσματικότητα. Και το χειρότερο από όλα είναι πως, ό,τι κι αν έχει συμβεί, προσπαθούν να το συγκαλύψουν. Είναι πρωταγωνιστές και στα σκάνδαλα και στις συγκαλύψεις, γιατί όλα είναι για την καρέκλα. Μόνος Θεός τους είναι η καρέκλα και η εξουσία. Έχουμε άλλο αξιακό και πολιτικό φορτίο. Οπότε κατανοώ τον κ. Σκέρτσο. Πρέπει και αυτός με κάποιον τρόπο να δείξει ότι υπηρετεί τον κ. Μητσοτάκη. Και το δείχνει με αυτές του τις δηλώσεις».

You may also like