Δηλώσεις

Κυρανάκης: Η Ελλάδα πρέπει να γίνει ενεργειακά αυτόνομη

Δηλώσεις

Κυρανάκης: Η Ελλάδα πρέπει να γίνει ενεργειακά αυτόνομη

Δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Bluesky, τονίζοντας «την μετατροπή της Ελλάδας σε μία «αυτόνομη ενεργειακά χώρα» με στόχο την αντιμετώπιση μελλοντικών κρίσεων ακρίβειας».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε πως έχει καθήκον να μαθαίνει από τα λάθη της χώρας μας ως νέος πολιτικός προκειμένου αυτά «να μην επαναληφθούν στο μέλλον». «Είναι πάρα πολύ σημαντική η στρατηγική της κυβέρνησης για παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, γιατί μπορεί να προφυλάξει τη χώρα μας από μελλοντικές κρίσεις ακρίβειας που προέρχονται από την ενέργεια. Η χώρα μας θα είναι μία ενεργειακά αυτόνομη. Έχει σημασία αυτό. Ανήκω στη νέα γενιά των ανθρώπων και πρέπει να κοιτάμε το μέλλον. Πρέπει να μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Η κυβέρνηση έχει δείξει αντανακλαστικά», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

«30 φόροι μειώθηκαν ή καταργήθηκαν»

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στάθηκε και στις 30 μειώσεις και καταργήσεις φόρων τα τελευταία χρόνια. «Έχουμε δει 30 μειώσεις και καταργήσεις φόρων μέσα σε δύο χρόνια από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό κάναμε και αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε γιατί είναι μία έμμεση στήριξη των νοικοκυριών», είπε χαρακτηριστικά.

«Η καλύτερη απάντηση στην ακρίβεια είναι η αύξηση των μισθών»

Στο θέμα της ακρίβειας υπογράμμισε πως η καλύτερη απάντηση είναι η αύξηση των μισθών και ότι η μείωση εισφορών έχει δώσει περισσότερα «καθαρά» χρήματα στους εργαζόμενους.

«Με τη μείωση των εισφορών μπορούν να αυξηθούν οι μισθοί. Οι επιχειρήσεις μπορούν να δώσουν περισσότερα καθαρά χρήματα στους εργαζόμενους. Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει ένα πακέτο στήριξης για την ενέργεια. Οφείλουμε να στηρίξουμε περισσότερο όσους έχουν ανάγκη και όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν.», ανέφερε. Όσον αφορά τις δαπάνες για το κοινωνικό κράτος ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως είναι αυξημένες κατά 2 δις. «Αν και σε αυτό θέλει να κάνει κριτική ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να δει τα μαθηματικά του», επισήμανε ο κ. Κυρανάκης.

You may also like