Επικαιρότητα

Κορωνοϊός: Ανεμβολίαστοι από σήμερα 300.000 πολίτες, χωρίς την τρίτη δόση

Επικαιρότητα

Κορωνοϊός: Ανεμβολίαστοι από σήμερα 300.000 πολίτες, χωρίς την τρίτη δόση

Ανεμβολίαστοι θα θεωρούνται από σήμερα οι 300.000 πολίτες που δεν φρόντισαν να λάβουν την τρίτη δόση κατά του κορωνοϊού, καθώς η προθεσμία εξέπνευσε. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία αυτή πήρε παράταση μιας εβδομάδας λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Πιο συγκεκριμένα, από σήμερα Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου, θεωρούνται ανεμβολίαστοι:

α) όσοι δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση κι έχουν περάσει 7 μήνες από τη β’ δόση,

β) όσοι έχουν κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο κι έχουν περάσει τρεις μήνες από τότε χωρίς να κάνουν τη δεύτερη δόση και

γ) όσοι έχουν νοσήσει και έχουν πέρασαν τρεις μήνες από τότε, χωρίς να εμβολιαστούν.

Σε αυτές τις περιπτώσεις θα λήγει το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και θα χάνονται τα σχετικά προνόμια.

«Λόγω του ότι στην κακοκαιρία δεν μπόρεσαν πολλοί συμπολίτες μας που είχανε προγραμματίσει το ραντεβού τους για εμβολιασμό να εμβολιαστούν, δίνεται παράταση ως προς την ισχύ του πιστοποιητικού από 31 Ιανουαρίου έως και 7 Φεβρουαρίου. Αυτό σημαίνει ότι όσοι συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και έχουν περάσει 7 μήνες έως και την 7η Φεβρουαρίου, θα πρέπει να έχουν κάνει την αναμνηστική δόση, αλλιώς θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι», είχε δηλώσει ο κ. Πλεύρης.

Που δεν επιτρέπεται η πρόσβαση

Για όσους λοιπόν έχει λήξει το πιστοποιητικό εμβολιασμού, η είσοδος σε κέντρα διασκέδασης, κλειστούς χώρους εστίασης, θέατρα, κινηματογράφους, μουσεία, συνέδρια, εκθέσεις, γυμναστήρια δεν θα επιτρέπεται.

Παράλληλα, από διαγνωστικά τεστ θα περνούν υποχρεωτικά και οι εργαζόμενοι μετά τη λήξη του πιστοποιητικού για να εισέρχονται στο χώρο εργασίας τους.

Χωρίς υποχρεωτικό τεστ η είσοδος στη χώρα

Παράλληλα, από σήμερα οι επισκέπτες που θα φθάνουν στην Ελλάδα θα μπορούν να εισέρχονται χωρίς κανέναν εργαστηριακό έλεγχο εφόσον έχουν ενεργό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό. Να σημειωθεί ότι το Ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού έχει ισχύ για 9 μήνες και όχι 7.

You may also like