Δηλώσεις

Βαρβιτσιώτης: Θα λειτουργήσουμε συλλογικά στην κρίση Ρωσίας – Ουκρανίας

Δηλώσεις

Βαρβιτσιώτης: Θα λειτουργήσουμε συλλογικά στην κρίση Ρωσίας – Ουκρανίας

Δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, από τις Βρυξέλλες τονίζοντας ότι: «Η Ελλάδα είναι ταγμένη στην υπεράσπιση του διεθνούς δικαίου και στην εδαφική ακεραιότητα των κρατών του ΟΗΕ».

Συγκεκριμένα είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης: «Συνεδριάζουμε σήμερα υπό το βάρος της κατάφωρης παραβίασης του διεθνούς δικαίου από την πλευρά της Ρωσίας με την αναγνώριση των αποσχιστικών εδαφών της Ουκρανίας».

«Για αυτό και θα λειτουργήσουμε συλλογικά μαζί με τους εταίρους μας στο να δούμε τον προσφορότερο τρόπο μέσα από τον οποίο θα καταδικαστεί αυτή η συμπεριφορά και βέβαια δεν θα αφήσουμε κανένα περιθώριο σε οποιονδήποτε άλλο σκέφτεται να μιμηθεί τέτοιου είδους συμπεριφορές, να το πράξει το μέλλον. Γι’ αυτό και η σημερινή μας συνεδρίαση, προετοιμάζοντας το ευρωπαϊκό συμβούλιο που τέλος του Μαρτίου, ουσιαστικά θα αναλωθεί σε αυτό το θέμα παράλληλα με την επεξεργασία όλης της υπόλοιπης ατζέντας που θα καταστήσει το κοινό μας σπίτι, την Ευρωπαϊκή Ένωση, ακόμα πιο ισχυρή», κατέληξε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

You may also like