Δηλώσεις

Κικίλιας: Η δουλειά μας αποδίδει, αισιόδοξη εικόνα από τον τουρισμό το Πάσχα

Δηλώσεις

Κικίλιας: Η δουλειά μας αποδίδει, αισιόδοξη εικόνα από τον τουρισμό το Πάσχα

Δήλωσε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος». Παράλληλα σημείωσε πως «ο τουρισμός πήγε εξαιρετικά καλά τις άγιες μέρες του Πάσχα σε όλη την Ελλάδα και πάνω από 325.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα αυτές τις μέρες»

«Οι πληρότητες στους δημοφιλείς προορισμούς κυμάνθηκαν πολύ πάνω από το 85% – 90% με μεγάλη παρουσία των ξένων επισκεπτών», σημείωσε. Στο ίδιο πλαίσιο ανάφερε πως στρατηγική του υπουργείου τουρισμού ήταν να φωτίσει κάθε γωνιά της πατρίδας, δηλώνοντας πως «οι ξένοι τουρίστες επισκέφτηκαν ήδη προορισμούς που δεν γνώριζαν».

«Είμαστε ακόμα στην αρχή, καθώς αναμένουμε και δεύτερο κύμα το επόμενο τριήμερο της Πρωτομαγιάς¨», τόνισε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι «στο τέλος της χρονιάς θα κάνουμε ταμείο».

Όπως είπε ο κ. Κικίλιας «ο τουρισμός είναι η λαϊκή οικονομία της χώρας και τα χρήματα από τον τουρισμό περνούν απευθείας στην πραγματική οικονομία, στηρίζοντας το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

«Tα έσοδα από τον τουρισμό περνούν κάθετα και οριζόντια, άμεσα, χωρίς μεσάζοντες και καθυστερήσεις σε όλους: στον επιχειρηματία της εστίασης, τον εργαζόμενο στον τουρισμό, τον ιδιοκτήτη ενοικιαζόμενων δωματίων, την εφοδιαστική αλυσίδα, τον μεταφορέα, τον ιδιοκτήτη ενός μίνι μάρκετ, τον αγρότη» είπε ο κ. Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας εξέφρασε την αισιοδοξία του για τον ρυθμό των κρατήσεων και των προκρατήσεων που σύμφωνα με τα στοιχεία παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις. «Κινούμαστε συγκρατημένα και με σοβαρότητα και είμαστε αισιόδοξοι ότι η δουλειά που έχουμε κάνει όλο το φθινόπωρο και τον χειμώνα θα αποδώσει», είπε ο υπουργός τουρισμού.

«Στρατηγική του Πρωθυπουργού, της κυβέρνησης και του Υπουργείου Τουρισμού, είναι το μέρισμα της επιτυχίας από τον τουρισμό να φτάσει στην τσέπη του Έλληνα που δυσκολεύεται αυτήν την εποχή και πρώτα από όλα στους εργαζόμενους στον ελληνικό τουρισμό που έρχονται σε επαφή με τους τουρίστες και τους ταξιδιώτες» σημείωσε τέλος ο κ. Κικίλιας, ενώ παράλληλα ανάφερε πώς προχωράνε μια σειρά έργα υποδομών, αναβάθμισης ξενοδοχείων, που συμβάλλουν σε μια καλύτερη και πιο ποιοτική σεζόν.

You may also like