Επικαιρότητα

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα καταδικάζει την απόφαση για ισόβια κάθειρξη του Οσμάν Καβάλα

Επικαιρότητα

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα καταδικάζει την απόφαση για ισόβια κάθειρξη του Οσμάν Καβάλα

Την απόφαση τουρκικού δικαστηρίου για τον Οσμάν Καβάλα καταδικάζει η Ελλάδα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

«Η Ελλάδα καταδικάζει έντονα την απόφαση του 13ου Ανώτατου Ποινικού Δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης στις 25 Απριλίου, να καταδικάσει τον Οσμάν Καβάλα σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή. Ζητάμε την άμεση απελευθέρωσή του», σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter.

Ο Οσμάν Καβαλά παρέμεινε προφυλακισμένος 1.637 ημέρες και τελικά καταδικάστηκε σε δις ισόβια με την κατηγορία για υποκίνηση των διαδηλώσεων και επιχείρηση ανατροπής της κυβέρνησης, κατηγορία για την οποία είχε αθωωθεί σε προηγούμενη δίκη.

«Η απόφαση αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις διεθνείς υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η Τουρκία. Ο σεβασμός του κράτους δικαίου, των θεμελιωδών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση για τις χώρες που φιλοδοξούν να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας», σημειώνει το Υπουργείο Εξωτερικών.

You may also like