Επικαιρότητα

Κ. Μητσοτάκης – Αλ Σίσι: Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Αιγύπτου

Επικαιρότητα

Κ. Μητσοτάκης – Αλ Σίσι: Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Αιγύπτου

Στο περιθώριο της χθεσινής Συνόδου ΕΕ – Αφρικανικής Ένωσης ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Abdel Fattah al-Sisi.

Επί τάπητος τέθηκε η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Αιγύπτου. Η συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα που αντικατοπτρίζει τις άριστες σχέσεις των δύο χωρών.

«Οι ηλεκτρικές διασυνδέσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως αυτή που θα αναπτυχθεί ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αίγυπτο είναι πολύ σημαντικές. Μέσω της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Αιγύπτου η Ε.Ε. μπορεί σταδιακά να εξασφαλίσει μια σταθερή προμήθεια μεγάλων ποσοτήτων πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας και η Ελλάδα να αποτελέσει τη γέφυρα της Ευρώπης με την Αφρική», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

Οι δύο ηγέτες χαρακτήρισαν απόλυτη προτεραιότητα την υλοποίηση του εγχειρήματος, την παρακολούθηση του οποίου θα αναλάβουν τα επιτελεία τους. Συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες τηλεδιάσκεψη όλων των εμπλεκομένων με τη συμμετοχή των δύο ηγετών.

Παράλληλα, ο Κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η προστιθέμενη αξία του ελληνοαιγυπτιακού εγχειρήματος και της διμερούς συνεργασίας δεν αφορά μόνο την ηλεκτρική ενέργεια, αλλά το ευρύτερο πνεύμα συνεργασίας για το κλίμα ανάμεσα στην Ευρώπη και την Αφρική.

You may also like