Δηλώσεις

Μητσοτάκης: Σαράντα χιλιάδες γυναίκες έχουν κάνει χρήση του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά» με ενθαρρυντικά αποτελέσματα

Δηλώσεις

Μητσοτάκης: Σαράντα χιλιάδες γυναίκες έχουν κάνει χρήση του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά» με ενθαρρυντικά αποτελέσματα

Δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη της συνάντησής τους με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο.

« Σε ένα άλλο ζήτημα τώρα, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω -το κάνετε εσείς, το κάνω κι εγώ με τον τρόπο μου- για την ανάδειξη της πολύ σημαντικής σημερινής ημέρας για όλες τις γυναίκες και για κάποιους άντρες. Ο καρκίνος του μαστού αφορά πρωτίστως τις γυναίκες, αφορά όμως και τους άντρες.
Να τονίσω με τη σειρά μου τη σημασία της πρόληψης. Η πρόληψη σώζει ζωές.

Και μέσα από το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» έχουμε ήδη αποστείλει παραπάνω από ένα εκατομμύριο sms για δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε γυναίκες μεταξύ 50 και 69 ετών. Σαράντα χιλιάδες γυναίκες έχουν ήδη κάνει χρήση αυτής της πρόνοιας της ελληνικής πολιτείας και τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά, διότι έχουμε εντοπίσει, για να σας δώσω ως παράδειγμα, παραπάνω από δύο χιλιάδες περιπτώσεις κακοηθειών σε πρώιμο στάδιο. Άρα, μπορούν να αντιμετωπιστούν πολύ πιο ήπια και πολύ πιο αποτελεσματικά. Είναι γυναίκες που πολύ απλά δεν γνώριζαν ότι είχαν καρκίνο του μαστού και που το έμαθαν ως αποτέλεσμα αυτής της σημαντικής παρέμβασης που κάνουμε στον τομέα της πρόληψης.
Θέλουμε και τη δική σας στήριξη, να ενθαρρύνουμε όλες τις γυναίκες άνω των 50 να κάνουν χρήση αυτής της δωρεάν παροχής της ελληνικής κυβέρνησης.

Είναι πολύ απλό, mastografia.gov.gr, κλείνετε το ραντεβού σας, κάνετε τη μαστογραφία. Ελπίζουμε ότι όλα είναι καλά, αλλά σε περίπτωση που δεν είναι υπάρχουν πάντα οι δυνατότητες της ιατρικής να παρέμβουμε νωρίτερα και με αυτό τον τρόπο και θα σώσουμε ζωές αλλά και θα βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των γυναικών που θα αναγκαστούν να υποβληθούν σε κάποιου είδους ιατρική παρέμβαση.

Θέλω να σας ευχαριστήσω που κι εσείς αναδεικνύετε το ζήτημα αυτό και να ζητήσω να προσθέσετε τη φωνή σας σε αυτό το μήνυμα το οποίο στέλνουμε σε όλες τις γυναίκες, να σπεύσουν και να κάνουν χρήση αυτής της δωρεάν εξέτασης που τους παρέχει η ελληνική πολιτεία», είπε στην ΠτΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

You may also like