Δηλώσεις

Ηλιόπουλος: Εδώ και τώρα αύξηση κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ

Δηλώσεις

Ηλιόπουλος: Εδώ και τώρα αύξηση κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ

Δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κ. Νάσος Ηλιόπουλος και τόνισε: «όταν η ίδια η κυβέρνηση λέει ότι το Μάιο θα προχωρήσει σε ουσιαστική αύξηση του κατώτατου μισθού, παραδέχεται ότι μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει καμία ουσιαστική αύξηση. Το 2% είναι αύξηση-ανέκδοτο», είπε χαρακτηριστικά.

«Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην ευρωζώνη που έχει κατώτατο μισθό χαμηλότερο από αυτόν του 2010» υπογράμμισε ο κ. Ηλιόπουλος.

Και συνέχισε: «Όταν το 2019 αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό κατά 11% και καταργήσαμε τον υποκατώτατο -για τους κάτω των 25 αυξήθηκε 27%- η ανεργία συνέχισε να μειώνεται και η κατανάλωση αυξήθηκε», ανέφερε, εξηγώντας ότι «ο βασικός μισθός κατευθύνεται στο σύνολό του στην κατανάλωση». «Άρα η αύξηση του κατώτατου μισθού σήμερα θα στηρίξει και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Ο κατώτατος μισθός πρέπει να αυξηθεί τώρα», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «οι εργαζόμενοι τώρα είναι που δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους».

You may also like