Δηλώσεις

Γιαννακοπούλου: Η Κυβέρνηση δεν ακούει κανέναν

Δηλώσεις

Γιαννακοπούλου: Η Κυβέρνηση δεν ακούει κανέναν

Δήλωσε η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου, στη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών.

«Την ώρα που τα φορολογικά έσοδα παρουσιάζονται αυξημένα περίπου κατά 1 δισ. ευρώ έναντι του στόχου του προϋπολογισμού. Την ίδια ώρα η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων πια δοκιμάζεται καθημερινά.
Τα νοικοκυριά, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν φτάσει στα όρια τους, και καθημερινά η κατάσταση χειροτερεύει. Χειροτερεύει, καθώς είδαμε τον πληθωρισμό τον Μάιο να έχει φτάσει πια στο 11,4% και όπως φαίνεται τα μέτρα της Κυβέρνησης δεν αποδίδουν. Μέτρα που η Κυβέρνηση έλαβε καθυστερημένα και τα οποία καλύπτουν ένα μικρό μέρος του προβλήματος που υπάρχει.

Παράλληλα το φετινό καλοκαίρι, εκτιμάται ότι η τουριστική κίνηση θα κινηθεί στα επίπεδα του 2019. Η τουριστική κίνηση όμως και εν γένει ο τουρισμός, ιδίως στα νησιά, δυστυχώς δεν φαίνεται να αφορά τον εγχώριο πληθυσμό, ο οποίος έχει πολύ μεγαλύτερα προβλήματα να διαχειριστεί. Οι δε θερινές διακοπές για τους περισσότερους τείνουν να γίνουν ολιγοήμερες τοπικές κοντινές εξορμήσεις.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση χρειάζεται ένα συνολικό σχέδιο αντιμετώπισης της ακρίβειας, προστασίας της κοινωνίας, αλλά δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να υπάρχει. Η Κυβέρνηση δεν ακούει κανέναν, είναι δέσμια μιας αλαζονικής αυτάρκειας. Δεν προχωράει σε τολμηρά μέτρα που μπορούν να δώσουν ανάσα, όπως η μείωση του φόρου καυσίμων και καταναλωτικών προϊόντων έστω πρώτης ανάγκης. Ολιγωρία και ανεπάρκεια για ακόμα μια φορά, με μέτρα που θα ανακοινωθούν όταν θα είναι έτοιμη η κυβέρνηση. Μέχρι τότε η κοινωνία αγωνιά», δήλωσε η κ. Γιαννακοπούλου.

You may also like