Δηλώσεις

Γεωργιάδης: Πρότυπο πολιτικής το Elevate Greece, εξετάζουμε τρόπους για να το αναβαθμίσουμε

Δηλώσεις

Γεωργιάδης: Πρότυπο πολιτικής το Elevate Greece, εξετάζουμε τρόπους για να το αναβαθμίσουμε

Δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης κατά τον 1ο ετήσιο απολογισμό του Elevate Greece, με στατιστικά στοιχεία και δεδομένα για το οικοσύστημα καινοτομίας και τις εγγεγραμμένες νεοφυείς επιχειρήσεις μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2021, πρώτη χρονιά λειτουργίας του νέου θεσμού.

Σήμερα, στο Εθνικό Μητρώο νεοφυών επιχειρήσεων – Elevate Greece έχουν εγγραφεί 618 εταιρείες, οι οποίες απασχολούν περισσότερους από 5.900 εργαζομένους.

«Το Elevate Greece γεννήθηκε από την ανάγκη να ορίσουμε την περίμετρο των νεοφυών και καινοτόμων επιχειρήσεων ώστε η Πολιτεία να μπορεί να τις στηρίξει. Αυτό και κάναμε ως αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με τον αρμόδιο υφυπουργό, Χρίστο Δήμα να έχει την επιστασία όλου του εγχειρήματος, τη δική μου υποστήριξη και πάντοτε υπό την ενθάρρυνση και στήριξη του πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το Elevate Greece έχει κάνει εξαιρετικά καλή δουλειά. Όπως γενικότερα έχει γίνει αυτά τα τρία χρόνια εξαιρετική δουλειά στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας, στον οποίο η Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη αύξηση σε δαπάνες από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ξεκινήσαμε μεν από χαμηλή βάση, έχουμε όμως ανεβεί αρκετές θέσεις και αν συνεχίσουμε, όπως μπορούμε, με τον ίδιο ρυθμό θα είμαστε στις πρώτες θέσεις την επόμενη δεκαετία. Η Ελλάδα δεν είναι χώρα με πληθυσμό πολλών εκατομμυρίων ώστε να μπορεί να ανταγωνιστεί άλλα κράτη με τεράστιο εργατικό δυναμικό.

Η Ελλάδα έχει σπουδαίους επιστήμονες, ικανούς ανθρώπους και μπορεί να διαπρέψει με όρους καινοτομίας, ευφυίας και ποιότητας. Τι χρειαζόμαστε για να ευθυγραμμισθούμε με τις προηγμένες τεχνολογικά χώρες του πλανήτη; Μέθοδο και σύστημα. Αυτό προσπαθεί να κάνει το Elevate Greece και πιστεύω ότι προϊόντος του χρόνου θα προσφέρει ακόμη περισσότερα. Ως υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων το πιστεύουμε, εξετάζουμε πως θα το στηρίξουμε και θα το αναβαθμίσουμε ακόμη περισσότερο και το θεωρούμε πρότυπο πολιτικής και για άλλα πεδία εφαρμοσμένης πολιτικής», επεσήμανε ο Υπουργός.

You may also like