Δηλώσεις

Γεραπετρίτης: Θα εργαστούμε για την καλή γειτονία με την Τουρκία βήμα-βήμα

Δηλώσεις

Γεραπετρίτης: Θα εργαστούμε για την καλή γειτονία με την Τουρκία βήμα-βήμα

Δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Σήμερα, είχαμε την πρώτη συνεδρίαση των αντιπροσωπειών για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία διαπραγμάτευση. Μας πήρε τέσσερα χρόνια για να συνεχίσουμε. Νομίζω ότι είναι μια θετική μέρα». «Από την άλλη, νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό ότι τους τελευταίους μήνες δεν έχουμε υπερπτήσεις», επισήμανε στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το German Marshall Fund και η «Καθημερινή» στις Βρυξέλλες, συνέχισε o κ. Γεραπετρίτης.

Ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε επίσης ότι «δεν είμαστε αφελείς», αλλά η Ελλάδα και η Τουρκία μπορούν να μιλούν ως «γείτονες». Επίσης, υπογράμμισε τη σημασία των ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας με την Τουρκία.

«Έχουμε θεμελιώδεις διαφορές και είναι προφανές τώρα με την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, η αφετηρία μας είναι τελείως διαφορετική. Αλλά η αλήθεια είναι ότι έχουμε συζητήσει για τις διμερείς μας σχέσεις και για το μέλλον των λαών μας», σημείωσε.

Τέλος, ο Γιώργος Γεραπετρίτης υπογράμμισε ότι είναι από τους ανθρώπους «που δεν πιστεύουν στην αδράνεια. Θέλω να συζητήσουμε πράγματα ακόμα κι αν είναι πολύ δύσκολα, ακόμα και αν διαφωνούμε».

You may also like