Δηλώσεις

Δούκας: Θέλω και μετρό και δέντρα στα Εξάρχεια και παντού – Δεν είμαι κατά της χρήσης των καμερών

Δηλώσεις

Δούκας: Θέλω και μετρό και δέντρα στα Εξάρχεια και παντού – Δεν είμαι κατά της χρήσης των καμερών

Δήλωσε ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Χάρης Δούκας, στην εκπομπή του ΕΡΤNEWS «Στο Κέντρο» και τον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά.

«Λέμε ότι το Πράσινο για εμάς είναι ζωή. Δεν είναι απλά lifestyle και ποιότητα, αλλά είναι επιβίωση. Θέλω μετρό στα Εξάρχεια, θέλω και δένδρα όμως στα Εξάρχεια, όπως θέλω μετρό στη Ριζάρη και δέντρα στη Ριζάρη, όπως θέλω μετρό και δέντρα παντού. Με την πρώτη ανάπλαση στον Ελαιώνα θα αναβαθμίσει όλη η γύρω περιοχή. Είναι ένα έργο εθνικής εμβέλειας. Είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα και μία πολύ μεγάλη ευθύνη», είπε ο κ Δούκας.

«Μπορούμε με διαβούλευση, με σωστή χωροθέτηση, με μια διαφορετική προσέγγιση για τον τρόπο που γίνονται τα μεγάλα έργα, να προχωρήσουμε χωρίς αντιδράσεις. Το μεγάλο μου άγχος είναι όταν έργα περιβαλλοντικά όπως το μετρό συνδέονται με καταστροφή πρασίνου. Αυτό είναι μια εικόνα πολύ κακή. Ταυτόχρονα όμως, οφείλω να πω ότι ο τρόπος που προσεγγίζονται αυτά τα μεγάλα έργα είναι ένας τρόπος που θυμίζει παλιότερες δεκαετίες. Δηλαδή θα πρέπει ο τρόπος, που σχεδιάζουμε, που χωροθετούμε, που κατασκευάζουμε να είναι διαφορετικός – κι ας κοστίσει λίγο περισσότερο. Άρα είναι ψευτοδίλημμα το “Μετρό ή δέντρα”. Μπορούμε να τα κάνουμε και τα δύο μαζί, όπως γίνεται σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Όσον αφορά την τοποθέτηση των καμερών είπε: «Δεν έβαλα ποτέ θέμα ότι είμαι κατά της χρήσης των καμερών. Είπα όμως ότι στην πολιτική υπάρχουν προτεραιότητες. Είναι πολύ σημαντικό να φωτίσουμε τις πλατείες, να τις γεμίσουμε με κόσμο, να τις καθαρίσουμε, να έχουμε Δημοτική Αστυνομία, και όπου η ΕΛΑΣ θεωρεί ότι χρειάζεται να μπουν και κάμερες, χωρίς όμως να παραβιάζονται οι κανόνες που έχουν να κάνουν με την χρήση τους, με το ποιος χρησιμοποιεί τα δεδομένα. Σε δύσκολες περιοχές, στον Άγιο Παντελεήμονα, στην πλατεία Αμερικής, οι άνθρωποι εκεί δεν μου έλεγαν, όταν πήγαινα, ότι «το πρόβλημά μας είναι να μπουν κάμερες». Μου έλεγαν «δεν βλέπουμε τον αστυνομικό της γειτονιάς, δεν έχει φώτα, δεν είναι καθαρή η πλατεία». Γι’ αυτό και έβαλα αυτά σαν πολιτική προτεραιότητα».

You may also like