Δηλώσεις

Γεωργιάδης: Όλοι βλέπουν τι συμβαίνει στον πλανήτη αυτήν την περίοδο. Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το βλέπει

Δηλώσεις

Γεωργιάδης: Όλοι βλέπουν τι συμβαίνει στον πλανήτη αυτήν την περίοδο. Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το βλέπει

Δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, στην εκπομπή «Secret» και τον δημοσιογράφο, Παναγιώτη Τζένο, στον ρ/σ Παραπολιτικά 90,1 FM.

«Όταν ανακοινώθηκε ο πληθωρισμός, χθες, η κυρία Αχτσιόγλου έγραψε: “διψήφιος πληθωρισμός με ευθύνη Μητσοτάκη. Ρεκόρ 28ετίας”. Και της απάντησα ως εξής: ρεκόρ 41 χρόνων ο πληθωρισμός στις Ηνωμένες Πολιτείες, ρεκόρ 40ετίας ο πληθωρισμός στη Γερμανία, ρεκόρ 40ετίας ο πληθωρισμός στο Βέλγιο. Όλοι βλέπουν τι συμβαίνει στον πλανήτη αυτήν την περίοδο. Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το βλέπει», σημείωσε.

«Όσα μέτρα και να πάρει μία κυβέρνηση από μόνη της, στον κόσμο που ζούμε σήμερα και με τις οικονομίες συνδεδεμένες η μία με την άλλη, όταν έχεις μεγάλο πληθωρισμό έξω, έχεις υποχρεωτικά και μεγάλο πληθωρισμό μέσα. Γιατί το έξω και το μέσα πια συγχέονται», είπε ο Υπουργός.

«Ελέγχους, κάνουμε. Πρόστιμα, βάζουμε. Φραγμούς, έχουμε θεσπίσει. Πήραμε μέτρα για την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος ως αντίρροπη δύναμη στον πληθωρισμό. Προχωρήσαμε σε αύξηση του βασικού μισθού, σε μείωση του ΕΝΦΙΑ, σε επιδότηση στην ενέργεια και επιδότηση στα καύσιμα. Όλα αυτά είναι μέτρα για να αντιρροπήσουν το πραγματικό πρόβλημα της ακρίβειας», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Για το αν υπάρχουν κρούσματα αισχροκέρδειας στην αγορά σημείωσε πως «ασφαλώς και υπάρχουν φαινόμενα αισχροκέρδειας για αυτό και έχουν επιβληθεί αυτά τα πρόστιμα. Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν και νέα πρόστιμα. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσους ελέγχους κάνουμε κάθε μέρα».

You may also like