Δηλώσεις

Τζανακόπουλος για ΑΠΘ: Ε, ξέρετε πώς λειτουργούν οι καταλήψεις στα Πανεπιστήμια

Δηλώσεις

Τζανακόπουλος για ΑΠΘ: Ε, ξέρετε πώς λειτουργούν οι καταλήψεις στα Πανεπιστήμια

Δήλωσε στην ΕΡΤ1, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Εσείς πού το ξέρετε ότι δεν είναι φοιτητές όλοι;», «ποιες ήταν οι καταστροφές;» ρώτησε ο κ. Τζανακόπουλος. Παράλληλα, στο ότι στον συγκεκριμένο χώρο τερματίστηκε μία κατάληψη 34 ετών, αντέδρασε λέγοντας: «Ξέρετε πώς λειτουργούν οι καταλήψεις στα Πανεπιστήμια. Έρχονται και φεύγουν».

«Ο πρύτανης του ΑΠΘ σε συνεργασία με την κυβέρνηση έχει θέσει ως βασικό του στόχο της θητείας του να εγκαταστήσει την Πανεπιστημιακή Αστυνομία στο Αριστοτέλειο», είπε.

«Ούτε βιβλιοθήκες τον ενδιαφέρουν, ούτε η ακαδημαϊκή λειτουργία του Πανεπιστημίου τον ενδιαφέρει, ούτε τίποτα», και συνέχισε: «Οι εικόνες που βλέπουμε δεν αρμόζουν σε ακαδημαϊκό ίδρυμα, είναι εικόνες ντροπής να σέρνονται νέα παιδιά από αστυνομικούς οπλισμένους σαν αστακούς, με μάσκες αερίου, αντιασφυξιογόνες, και να χτυπιούνται κατά αυτόν τον τρόπο. Αυτή η εικόνα που βλέπουμε αυτή τη στιγμή στους δέκτες μας, είναι αποκλειστική ευθύνη του πρύτανη και της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού. Πρόκειται για εικόνες ντροπής που ανεξαρτήτως του ποιες μπορεί να είναι οι επιδιώξεις ή εν πάση περιπτώσει οι πολιτικές θέσεις των φοιτητών είναι τραγικές εικόνες. Δε λύνονται τα ζητήματα στο Πανεπιστήμιο με αυτό τον τρόπο».

You may also like