Δηλώσεις

Δένδιας: Η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης εξόπλισε τη χώρα με διπλωματικά όπλα

Δηλώσεις

Δένδιας: Η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης εξόπλισε τη χώρα με διπλωματικά όπλα

Δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων επί του ν.σ. του ΥΠΕΞ «Κύρωση του Δεύτερου Πρωτοκόλλου Τροποποίησης της MDCA».

Αναφερόμενος στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία επεσήμανε πως «οι δικές μας αρχές επιβάλλουν και τις θέσεις, τις οποίες υποστηρίζουμε στη σημερινή γεωπολιτική πραγματικότητα».

Ενώ τόνισε πως η « η Ελλάδα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, πράγματι δεν επεδίωξε στην πορεία της να ασκήσει την πολιτική του «επιτήδειου ουδέτερου», ουδέποτε το έκανε.

Ούτε στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο το έκανε, σας θυμίζω ότι η Τουρκία κήρυξε τον πόλεμο στη ναζιστική Γερμανία μία εβδομάδα πριν από τη λήξη του.

Ούτε στους Βαλκανικούς Πολέμους το έκανε.

Ούτε στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο το έκανε.

Δεν είναι αυτή η πολιτική μας. Δεν είναι αυτή η πολιτική την οποίαν άσκησαν οι μεγάλοι εθνικοί Ηγέτες του Ελληνισμού, οι οποίοι δημιούργησαν την Ελλάδα του σήμερα.

Δεν μας συμφέρει δε η αντιγραφή ξένων υποδειγμάτων και, μάλιστα, υποδειγμάτων αναντίστοιχων με τις αρχές μας».

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θα ευχόμουν να είχα την ευκαιρία να απευθυνθώ στο Σώμα σε μια καλύτερη διεθνή συγκυρία.

Σε μια συγκυρία, κατά την οποία ο κόσμος, η Ευρώπη, ο πλανήτης, θα απολάμβανε ασφάλεια, ανάπτυξη, ειρήνη, ευημερία. Δεν συμβαίνει αυτό, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Όμως, αν μη τι άλλο, μέσα σε αυτή τη δυσχερέστατη διεθνή συγκυρία, νομίζω ότι καθίσταται σαφέστερο παρά ποτέ ότι η εξωτερική πολιτική την οποία άσκησε η κυβέρνηση, η εξωτερική πολιτική την οποία άσκησε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, οφείλω να πω με την κατανόηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού πολιτικού κόσμου, προστάτευσε τη χώρα και την εξόπλισε με διπλωματικά όπλα που της επιτρέπουν να προσβλέπει με αισιοδοξία και με ασφάλεια στο μέλλον του ελληνικού λαού» σημείωσε ο Υπουργός.

You may also like