Επικαιρότητα

Η Μόσχα καλεί τους Ουκρανούς στη Μαριούπολη να καταθέσουν τα όπλα

Επικαιρότητα

Η Μόσχα καλεί τους Ουκρανούς στη Μαριούπολη να καταθέσουν τα όπλα

Δύσκολες όλες για την Ουκρανία, με την Μαριούπολη να πολιορκείται από τις ρωσικές δυνάμεις. Στις 14.00 τίθεται σε ισχύ το τελευταίο τελεσίγραφο της Μόσχας για την παράδοση του Azovstal και ανοίγει ο ανθρωπιστικός διάδρομος προς τη Ζαπορίζια.

Η Ρωσία κάλεσε σήμερα ολόκληρο τον ουκρανικό στρατό να «καταθέσει τα όπλα» και τους τελευταίους υπερασπιστές της πόλης της Μαριούπολης να τερματίσουν την «χωρίς νόημα αντίστασή τους», σε μια έκκληση που έρχεται καθώς η Μόσχα φαίνεται να έχει ξεκινήσει μια μεγάλη επίθεση στην ανατολική Ουκρανία.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, «όσοι καταθέσουν τα όπλα τους έχουν εγγύηση ότι θα παραμείνουν ζωντανοί» εάν παραδοθούν σήμερα. «Μην προκαλείτε την μοίρα σας, πάρτε τη μόνη σωστή απόφαση, αυτή της διακοπής των στρατιωτικών επιχειρήσεων και της κατάθεσης των όπλων». «Απευθυνόμαστε σε όλους τους στρατιώτες του ουκρανικού στρατού και σε ξένους μισθοφόρους: σας περιμένει μια άσχημη μοίρα λόγω του κυνισμού των αρχών του Κιέβου».

Το Κίεβο θα προσπαθήσει να απομακρύνει 6.000 γυναικόπαιδα και ηλικιωμένους μέσω ανθρωπιστικού διαδρόμου, σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου της πόλης. Επίσης σημείωσε ότι περίπου 100.000 άμαχοι εξακολουθούν να βρίσκονται στην Μαριούπολη και ότι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους κατά την πολιορκία της πόλης αυτής στην Αζοφική Θάλασσα από τις ρωσικές δυνάμεις..

You may also like