Πρόσωπα

Δημήτρης Πτωχός: Ποιος είναι ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Πρόσωπα

Δημήτρης Πτωχός: Ποιος είναι ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Καθώς βρισκόμαστε μια ανάσα από τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, παρατηρούμε με αγωνία το πρόγραμμα των υποψηφίων για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, αποτελεί ένα εκ των υποψήφιων Περιφερειαρχών, ο οποίος προκαλεί ενδιαφέρον.

Η Πελοπόννησος του 2028, όπως την φαντάζεται, αναδεικνύεται ως μια περιφέρεια πρότυπο σε πολλούς τομείς, έτοιμη να κοιτά το μέλλον με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία.

Ο πρωθυπουργός, κατά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του τον χαρακτήρισε ως “τον κατάλληλο άνθρωπο για την κατάλληλη θέση”. Και, πράγματι, ο Δημήτρης Πτωχός φαίνεται να συνδυάζει την τεχνοκρατική επάρκεια με το γνήσιο πάθος για την ανάπτυξη της περιοχής.

Βιογραφικό

Ο Δημήτρης Πτωχός προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα, έχοντας αποκτήσει διδακτορικό τίτλο στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), με ειδίκευση στην επιχειρησιακή έρευνα και τα συστήματα απόφασης και διοίκηση.

Η επαγγελματική του πορεία περιλαμβάνει θέσεις υψηλής ευθύνης στην εταιρεία PEOPLE, όπου απέκτησε πολύτιμη εμπειρία στον σχεδιασμό, τη διαχείριση και την παρακολούθηση μεγάλων και σύνθετων έργων σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των αποκρατικοποιήσεων, της ενέργειας, των μεταφορών και της δημόσιας διοίκησης.

Επιπλέον, υπηρέτησε ως Γενικός Γραμματέας Συντονισμού και διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού κατά την περίοδο 2012-2014, ήρθε σε επαφή με τις πολυπλοκότητες της δημόσιας διοίκησης και της κρατικής λειτουργίας.

Η πλούσια επαγγελματική του πορεία τον καθιστά έναν υποψήφιο περιφερειάρχη με βαθιά γνώση της διοίκησης, του επιχειρησιακού σχεδιασμού και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Πελοπόννησος.

Το πρόγραμμά του

Ο Δημήτρης Πτωχός έχει δηλώσει, ότι η Πελοπόννησος είναι ένας εξαιρετικός τόπος, που πρέπει να προωθηθεί προς τα εμπρός.

Το πρόγραμμά του αναδεικνύει σημαντικά σημεία που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη και την ευημερία της περιοχής.

Ανάπτυξη και Επενδύσεις

Προτείνει τη δημιουργία γρήγορων αδειοδοτικών διαδικασιών για την προσέλκυση επενδύσεων, έτσι ώστε οι επενδυτές να μπορούν να ξεκινήσουν γρήγορα τα έργα τους. Επιπλέον, εστιάζει στην ανάπτυξη του τουρισμού και τη βελτίωση των υποδομών.

Ψηφιακός και Οργανωτικός Μετασχηματισμός της Αυτοδιοίκησης

Προτείνει την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών της περιφέρειας με στόχο την απλοποίηση και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών, προκειμένου να εξυπηρετούν πιο γρήγορα και αποδοτικά τον πολίτη.

Προστασία του Φυσικού Πλούτου

Επιδιώκει την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, τη δημιουργία ενός κέντρου παρακολούθησης επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και τη συνδυασμένη προστασία των δασών, με τη συμμετοχή όλων των δήμων της περιοχής.

Κοινωνική Αλληλεγγύη

Αναδεικνύει τη σημασία της δίκαιης ανάπτυξης, προσφέροντας ίσες ευκαιρίες σε όλους και προωθώντας τη βιώσιμη και πράσινη ανάπτυξη.

Ο Δημήτρης Πτωχός αναλαμβάνει τον στόχο να καταστήσει την Πελοπόννησο μια πρωτοπόρα περιοχή, στην οποία η παραγωγικότητα, η βιώσιμη ανάπτυξη, η προστασία του περιβάλλοντος και η πολιτιστική κληρονομιά θα συνυπάρχουν.

Επίσης, θα επικεντρωθεί στην εξυπηρέτηση του πολίτη και στη διασφάλιση της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Ωστόσο, όπως και σε κάθε εκλογική αναμέτρηση η ψήφος των πολιτών είναι αυτή, που θα κρίνει εάν θα έχει την ευκαιρία, να κάνει αυτό το όραμα πραγματικότητα.

You may also like