Δηλώσεις

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση επιμένει σε μέτρα – ασπιρίνες για την πρωτοφανή κρίση στην ενέργεια

Δηλώσεις

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση επιμένει σε μέτρα – ασπιρίνες για την πρωτοφανή κρίση στην ενέργεια

Δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης, επισημαίνοντας: «Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την ενέργεια υπολείπονται ακόμη και από τα αντίστοιχα, εντελώς ανεπαρκή, μέτρα του Ιανουαρίου

«Καταθέσαμε σήμερα εκ νέου τροπολογία για την μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και στο φυσικό αέριο, η οποία απορρίφθηκε ξανά από την κυβέρνηση» υποστήριξε και διευκρίνισε: «Πρόκειται για ένα μέτρο που έχουν ήδη εφαρμόσει 19 από τα 27 μέλη της ΕΕ και το οποίο θα έδινε σημαντική ανάσα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

«Η προοδευτική κυβέρνηση της Ισπανίας προχώρησε σήμερα σε νέα αύξηση του κατώτατου μισθού στα 1167 ευρώ» τόνισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και συνέχισε: «Δυστυχώς εδώ έχουμε μια κυβέρνηση που επιλέγει τις φορολεφρύνσεις για τα μεγάλα εισοδήματα και τις απευθείας αναθέσεις 5 δισ. εν μέσω πανδημίας, αντί να λάβει μέτρα στήριξης για την κοινωνική πλειοψηφία».

Παράλληλα επισήμανε: «πλήρη απαξίωση και ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ, μιας εταιρείας μοναδικής στον κλάδο της σε όλη την ΕΕ, την στιγμή μάλιστα που θα μπορούσε με ένα σοβαρό σχέδιο να αποδειχθεί ανταγωνιστική και να συμβάλει στην πράσινη μετάβαση της χώρας μας».

Και πρόσθεσε: «Στρατηγικού χαρακτήρα επιχειρήσεις όπως η ΛΑΡΚΟ και η ΔΕΗ, είναι κρίσιμο να στηριχθούν, με ενεργό ρόλο του δημοσίου, ως αναπτυξιακοί βραχίονες για την χώρα».

«Η κυβέρνηση μιλάει για επενδύσεις, μιλάει για δουλειές, μιλάει για πράσινη μετάβαση, όλα αυτά όμως πάνε περίπατο όταν έχει να εξυπηρετήσει μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Πρέπει επιτέλους να υπάρξει μια πολιτική που θα στηρίξει την κοινωνία σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Μια προοδευτική διέξοδος στην ζοφερή πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη», κατέληξε ο κ. Χαρίτσης.

You may also like