Δηλώσεις

Αυγενάκης: Με ταχύτατες διαδικασίες οι αποζημιώσεις στους πληγέντες

Δηλώσεις

Αυγενάκης: Με ταχύτατες διαδικασίες οι αποζημιώσεις στους πληγέντες

Δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, στον ΑΝΤ1.

«Μέχρι στιγμής έχουν δηλωθεί περίπου 70.000 νεκρά ζώα και τα μισά έχουν οδηγηθεί για αποτέφρωση», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι από χθες στη μάχη για το μάζεμα των νεκρών ζώων έχει μπει και ο στρατός.

Ο κ. Αυγενάκης διευκρίνισε ότι η περιφέρεια Θεσσαλίας και οι δήμοι έχουν την υποχρέωση από το νόμο να προβλέψουν χώρο ταφής και να διαχειριστούν το πρόβλημα για τα νεκρά ζώα, αλλά σύσσωμος ο κρατικός μηχανισμός είναι στην πρώτη γραμμή και επιχειρεί για τη λύση του προβλήματος.

«Για οποιαδήποτε αποζημίωση προϊόντων θα πρέπει να υπάρξουν οι δηλώσεις και για τις δηλώσεις πρέπει να κινηθούν οι ίδιοι οι δικαιούχοι και γι’ αυτό έχουμε απλοποίηση της διαδικασίας με 170 στελέχη του ΕΛΓΑ στην περιοχή», ανέφερε στη συνέχεια και συμπλήρωσε πως οι αιτήσεις μπορεί να γίνονται ακόμη και χειρόγραφα.

Σε ότι αφορά το θέμα της αποζημίωσης των πληγέντων και τις καθυστερήσεις που υπάρχουν ακόμη και από την εποχή της κακοκαιρίας «Ιανός» πριν από 3 χρόνια, είπε ότι «οι ζημιές είναι δύο ειδών η μία είναι σε αγροτικό επίπεδο και οι άλλοι σε επίπεδο υποδομής. Στο πρώτο κομμάτι που είναι θέμα του ΕΛΓΑ, κανένας δεν έχει μείνει ανεξόφλητος από τον Ιανό. Στο δεύτερο κομμάτι υπάρχουν κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις οι οποίες αντιμετωπίζουν προβλήματα».

You may also like