Δηλώσεις

Ανδρουλάκης: Εκτός από επιδοματικά μέτρα, χρειάζονται μακροπρόθεσμες πολιτικές ρύθμισης της αγοράς

Δηλώσεις

Ανδρουλάκης: Εκτός από επιδοματικά μέτρα, χρειάζονται μακροπρόθεσμες πολιτικές ρύθμισης της αγοράς

Ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης σε άρθρο του στο ΒΗΜΑ, «για να εξασφαλιστούν αξιοπρεπείς όροι διαβίωσης για όλους τους πολίτες και να αποφευχθούν φαινόμενα ενεργειακής φτώχειας» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Υποστηρίζει ότι «στην Ελλάδα όμως, οι εξελίξεις βρήκαν απροετοίμαστη την κυβέρνηση, η οποία κινούμενη στη λογική του εφησυχασμού, έλαβε το προηγούμενο διάστημα οριζόντια μέτρα στήριξης των νοικοκυριών, ενώ στον προϋπολογισμό του 2022 δεν περιλήφθηκαν σημαντικές παρεμβάσεις για τη συγκράτηση των τιμών στην ενέργεια».

Επισημαίνει σε άλλο σημείο τα νέα έκτακτα μέτρα επιδοματικού χαρακτήρα που έλαβε η κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η επιδοματική πολιτική όμως στην ενέργεια δεν μπορεί να είναι οριζόντια, αλλά στοχευμένη, με κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια και διαρκή αξιολόγηση από τις ρυθμιστικές αρχές».

Τέλος, αναφέρεται στην αύξηση του κατώτατου μισθού επισημαίνοντας: «Η άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό μέτρο στήριξης της μισθωτής εργασίας, ειδικά για τους χαμηλόμισθους. Άλλωστε, η ευρωπαϊκή εμπειρία δείχνει ότι η θεσμοθέτηση και η σταδιακή αύξησή του μπορεί να συμβάλει τόσο στην καταπολέμηση της φτώχειας, όσο και στην αναβάθμιση του παραγωγικού μοντέλου», καταλήγει ο κ. Ανδρουλάκης.

You may also like