Δηλώσεις

Μητσοτάκης: Ελλάδα και Κύπρος, αγωνίζονται για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο

Δηλώσεις

Μητσοτάκης: Ελλάδα και Κύπρος, αγωνίζονται για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο

Δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

«Καταρχάς θέλω να σε ευχαριστήσω για την πολύ μεγάλη τιμή να παρευρεθείς και να μιλήσεις την πρώτη μέρα του 14ου Συνεδρίου μας. Εξάλλου οι δεσμοί μεταξύ των δύο κομμάτων μας είναι γνωστοί και ιστορικοί.

Θέλω να επισημάνω, όμως, ότι η επίσκεψή σου συμπίπτει και με μία πολύ ενδιαφέρουσα συγκυρία, καθώς θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε το επικείμενο ταξίδι μου στην Ουάσινγκτον, τον συντονισμό των ενεργειών της Ελλάδος και της Κύπρου, σε μία εποχή όπου, δυστυχώς, ο επεκτατικός αναθεωρητισμός έκανε και πάλι την εμφάνισή του στην ήπειρό μας.

Θα συζητήσουμε βεβαίως και τις προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας. Θα έχω την ευκαιρία να σε ενημερώσω για την επικείμενη επίσκεψή μου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα την Κυριακή, αλλά και για την άφιξη του Πρίγκιπα Διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας, σε δύο εβδομάδες, στην πατρίδα μας.

Ελλάδα και Κύπρος, πάντα απόλυτα εναρμονισμένες και ευθυγραμμισμένες, αγωνίζονται για την ειρήνη και την σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο. Οπότε και πάλι θέλω να σε καλωσορίσω στην Αθήνα και να σου ευχηθώ μία πολύ ευχάριστη διαμονή», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

You may also like