Δηλώσεις

Ζαχαράκη: Δίνονται πολύ περισσότερα χρήματα για την εναρμόνιση ιδιωτικής και επαγγελματικής ζωής

Δηλώσεις

Ζαχαράκη: Δίνονται πολύ περισσότερα χρήματα για την εναρμόνιση ιδιωτικής και επαγγελματικής ζωής

Δήλωσε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Σοφία Ζαχαράκη. «Η κοινωνία απαιτεί να ακούσει ανταλλαγή επιχειρημάτων, όχι ψεύδη και εντυπώσεις», πρόσθεσε με αφορμή αναφορές του επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλου.

«Το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής, από την αρχή που ξεκίνησε, καίτοι έχει μεγάλες διοικητικές δυσκολίες, έχει καταφέρει αυτή τη στιγμή να εκτελεί προϋπολογισμό 4 δισ. ευρώ. Αύριο θα καταβληθούν σε εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους τα επιδόματα τα οποία βοηθάνε να περνούν το μήνα. Δεν χάθηκε ούτε μια μέρα, ως προς αυτό. Και αύριο, ξέρετε, 57.000 μητέρες θα λάβουν το επίδομα γέννας αυξημένο, σχεδόν 40 εκατομμύρια θα διατεθούν γι΄αυτό. Αυτό πιθανότητα να προκαλεί κάποιες δυσκολίες αποδοχής» τόνισε η κα Ζαχαράκη.

«Εγώ δεν ήρθα εδώ για να κάνω μάθημα κοινωνικής πολιτικής. Αλλά δεν δέχομαι τα ψεύδη. Δεν έκλεισε κανένα ίδρυμα. Αντιθέτως, για πρώτη φορά δίνονται πολύ περισσότερα χρήματα, για την εναρμόνιση ιδιωτικής και επαγγελματικής ζωής. Όλα τα παιδιά καλυμμένα, ως προς το θέμα της κάλυψης με βρεφονηπιακούς, περισσότερα παιδιά από ποτέ στα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, 7000 για να είμαστε ακριβείς, όλα τα παιδιά με αναπηρία. Είναι καλό να ανταλλάσσουμε επιχειρήματα αλλά όχι ψεύδη και εντυπώσεις που δεν παράγουν κιόλας και πολιτικό αποτέλεσμα», πρόσθεσε η Σοφία Ζαχαράκη.

Νωρίτερα, ο Σωκράτης Φάμελλος είχε δηλώσει ότι το υπουργείο δεν έχει καμία πρόταση κοινωνικής πολιτικής, για τις ανισότητες, το δημογραφικό, την αστεγία, το κόστος στέγης, και τα ζητήματα πρόνοιας.

Ο κ. Φάμελλος είπε ότι κλείνουν προνοιακές δομές, όπως ΚΔΑΠ. «Μας φέρνετε ένα νομοσχέδιο που είναι ένα άδειο πουκάμισο, για την κοινωνία, την ώρα που η Ελλάδα έχει τη χειρότερη θέση σε αγοραστική δύναμη», είπε ο Σωκράτης Φάμελλος και κατηγόρησε το υπουργείο ότι δεν έχει ασκήσει πολιτικές ούτε για την οικογένεια, ούτε για τη στέγη, ούτε για τις ανισότητες, ούτε για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

You may also like