Επικαιρότητα

Ζελένσκι: Επαινεί τη θέση της Γερμανίας απέναντι στην Ουκρανία μετά από συνομιλία με τον Σολτς

Επικαιρότητα

Ζελένσκι: Επαινεί τη θέση της Γερμανίας απέναντι στην Ουκρανία μετά από συνομιλία με τον Σολτς

«Μίλησα σήμερα με τον Γερμανό καγκελάριο για το πώς πρέπει να λογοδοτήσουν όσοι είναι ένοχοι εγκλημάτων πολέμου, πώς να ενισχυθούν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας και πώς να πειστεί η Ρωσία να επιδιώξει την ειρήνη», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskiy την Κυριακή έπειτα από συνομιλία του με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, σύμφωνα με το Reuters.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, επαίνεσε τη στάση της Γερμανίας, η οποία εμφανίζεται περισσότερο ευνοϊκή τελευταία απέναντι στο Κίεβο.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να σημειώσω ότι η θέση της Γερμανίας αλλάζει το τελευταίο διάστημα προς όφελος της Ουκρανίας. Και το θεωρώ απολύτως λογικό καθώς η πλειοψηφία των Γερμανών υποστηρίζει αυτήν την πολιτική. Τους είμαι ευγνώμων. Και περιμένω ότι όλα όσα συμφωνήσαμε, θα εφαρμοστούν. Αυτό είναι πολύ σημαντικό», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι η Γερμανία υπήρξε απρόθυμη στα πρώτα στάδια της ρωσικής εισβολής να παράσχει όπλα στην Ουκρανία, αλλά έχει τώρα συμφωνήσει να της προμηθεύσει αντιαρματικά όπλα και πυραύλους, με αποτέλεσμα ο Ουκρανός πρόεδρος, ο οποίος αρχικά επέκρινε τη Γερμανία επειδή αρνούνταν να παράσχει συγκεκριμένη βοήθεια, να επικροτεί πλέον τις κινήσεις του Βερολίνου.

You may also like