Δηλώσεις

Θεοδωρικάκος: Καμία αλλαγή στο σχέδιο για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Δηλώσεις

Θεοδωρικάκος: Καμία αλλαγή στο σχέδιο για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, υπογραμμίζοντας ότι είναι θέμα επιχειρησιακού σχεδιασμού της αστυνομίας αν θα μπουν πρώτα στα campus και έχει σχέση με το τι ακριβώς θα ζητήσουν τα πανεπιστήμια.

«Μέχρι τα τέλη Μαΐου οι 400 αστυνομικοί της ομάδας προστασίας των πανεπιστημίων θα ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους και στη συνέχεια θα είναι στη διάθεση της Ελληνικής Αστυνομίας και των πρυτανικών αρχών για να αναλάβουν να υλοποιήσουν τον επιχειρησιακό σχεδιασμό», σημείωσε.

Κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιδιώκει να διχάσει ξανά τους Έλληνες δήλωσε:

«Θεωρώ ότι ένας πολιτικός οφείλει να βλέπει και να παρακολουθεί τις θέσεις και τις διαδικασίες ενός που είναι πολιτικός αντίπαλος, ενός πολιτικού χώρου. Όλοι Έλληνες είμαστε και μας ενώνουν πάρα πολλά πράγματα. Είμαστε όμως διαφορετικοί πολιτικά και αντίπαλοι στην πολιτική ζωή με το ΣΥΡΙΖΑ. Παρακολουθώντας αρκετές στιγμές του συνεδρίου έχω συγκρατήσει είναι μία εικόνα ενός κόμματος βαθιά διχασμένου στο εσωτερικό του και την ίδια στιγμή βαθιά διχαστικού στον πολιτικό του λόγο μέσα στην ελληνική κοινωνία. Αυτά θεωρώ ότι δεν είναι δημιουργικές παρεμβάσεις. Πρώτον γιατί οι εσωτερικές διαφορές στα κόμματα θα πρέπει να λύνονται με δημοκρατικό και πολιτισμένο τρόπο και όχι διαφορετικά. Και δεύτερον: Γιατί είναι κρίμα στην αξιωματική αντιπολίτευση να κρατάνε ομπρέλα από τα όσα συμβαίνουν στην κοινωνία. Πιστεύω ότι η Νέα Δημοκρατία και ο Μητσοτάκης τα χρόνια αυτά που έχουν την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, έχουν φέρει μία φρεσκάδα και μία νεωτερική αντίληψη στη διαχείριση των πολιτικών θεμάτων και μία υπέρβαση των παραδοσιακών διαχωριστικών γραμμών. Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αναβιώσει τις διαχωριστικές γραμμές, επιδιώκει να διχάσει τους Έλληνες με έναν λόγο βγαλμένο από το παρελθόν και με πολλά αντιδεξιά σύνδρομα. Δεν βλέπω να έχει θέσεις, απόψεις, στόχους και αιτήματα τα οποία να αφορούν τις ανάγκες του ελληνικού λαού εάν δηλαδή το 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στη μόδα ως αντιμνημονιακή πολιτική δύναμη, σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτός μόδας και εκτός κοινωνικών αναγκών. Γιατί δεν προσφέρει αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις σε αντίθεση με τη Νέα Δημοκρατία η οποία έχει ανανεώσει το ιδεολογικό και πολιτικό της περίγραμμα, είναι δίπλα στις κοινωνικές ανάγκες και διαχειρίζεται μεγάλες κρίσεις και δοκιμασίες με πολύ αποτελεσματικό τρόπο.»

Όσον αφορά την ακρίβεια σημείωσε: «Με καθαρές κουβέντες για καθαρές λύσεις, φυσικά υπάρχει ακρίβεια, δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην υπόκειται σε αυτές τις δυσμενείς συνέπειες. Είναι ένα πρόβλημα που αφορά το σύνολο της κοινωνίας, η κυβέρνηση έχει πάρει μέτρα, πιστεύω ότι, τα μέτρα που θα παρθούν θα είναι ακόμη πιο αποτελεσματικά, ακόμη πιο αποφασιστικά, κρατήστε αυτό που ανέφερε ο Πρωθυπουργός, ότι η Ελλάδα διεκδικεί από την Ευρώπη να υπάρξει μία κοινή πολιτική ισχυρής στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων ώστε να είναι σε θέση να ανταποκρίνονται στις πληρωμές που πρέπει να γίνουν για όλους αυτούς τους πανάκριβους λογαριασμούς, αλλά ό,τι και να γίνει στην Ευρώπη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ως προτεραιότητα ένα εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της ακρίβειας ειδικά στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Επομένως ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι κάθε κουβέντα που λέμε έχει αντίκρισμα αλήθειας και πραγματικότητας όπως στηρίξαμε τα ελληνικά νοικοκυριά, τους εργαζόμενους και τις θέσεις εργασίας και τις επιχειρήσεις, τα δύο χρόνια της πανδημίας, έτσι και τώρα, στις βαριές συνέπειες της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας που έφερε ο πόλεμος στην Ουκρανία, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα στηρίξει το σύνολο των ελληνικών νοικοκυριών και οικογενειών με πολύ αποφασιστικό τρόπο.

Εμείς έχουμε σχέδιο για να κρατήσουμε την κοινωνική συνοχή, για να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία και σε αυτή τη δοκιμασία και το κυριότερο, που θα μου επιτρέψετε να παρατηρήσω, δεν βλέπω και καμία άλλη εναλλακτική λύση σε περιεχόμενο πολιτικών από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Για αυτό έχω την πεποίθηση ότι όταν θα έρθει η ώρα, ο λαός θα κρίνει και θα συγκρίνει, θα συγκρίνει την αλήθεια, που είναι η κεντρική υπόθεση της Νέας Δημοκρατίας και του Μητσοτάκη, απέναντι στο ψέμα του ΣΥΡΙΖΑ, θα προκρίνει το έργο από τα λόγια. Γιατί η Νέα Δημοκρατία αντιμετώπισε με έργα, σοβαρότητα και υπευθυνότητα τις αλλεπάλληλες κρίσεις που έτυχαν στη δική μας περίοδο που κυβερνάμε τη χώρα».

You may also like