Δηλώσεις

Ζαχαράκη: Σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανάπτυξη των τουριστικών ΜμΕ

Δηλώσεις

Ζαχαράκη: Σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανάπτυξη των τουριστικών ΜμΕ

Δήλωσε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, από το βήμα του 3ου OLYMPIA FORUM.

«Στοχεύουμε στην ενεργειακή και ψηφιακή αναβάθμιση των ΜμΕ στον τουρισμό, ενώ ήδη τρέχει ο αναπτυξιακός νόμος», τόνισε.

Ειδικότερα, η κ. Ζαχαράκη σημείωσε ότι ήδη υπάρχει προδημοσίευση της τάξης των 100 εκατομμυρίων για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις σε σύνολο 200 εκατομμυρίων.

Επίσης, μίλησε για κονδύλια με θεματική εστίαση στον τουρισμό ύψους 170 εκατομμυρίων που θα φθάσει με μόχλευση τα 800 εκατομμύρια και θα αφορά, μεταξύ άλλων, τον ιαματικό και τον γαστρονομικό τουρισμό.

Σημαντικά τμήματα του σχεδιασμού, σύμφωνα με την κ. Ζαχαράκη, αποτελούν η προσβασιμότητα, η ψηφιοποίηση, τα καταδυτικά πάρκα, αλλά και η αναβάθμιση τεσσάρων χιονοδρομικών κέντρων στην Ελλάδα. Ακόμη, μέσω του νέου ενισχυμένου ΕΣΠΑ για τις περιφέρειες, στο Ταμείο Ανάκαμψης προβλέπεται ένα δισεκατομμύριο για ΜμΕ.

Όσον αφορά την Ολυμπία, η κ. Ζαχαράκη αναφέρθηκε στα 12.000.000 από το υπουργείο Πολιτισμού για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ολυμπίας, καθώς επίσης και τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τη Microsoft για την ψηφιακή προβολή της περιοχής σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Η πρωτοβουλία της Επιτροπής με το Transition Pathway είναι ένα σημαντικό βήμα για την Ευρώπη αλλά και την Ελλάδα», επεσήμανε η ευρωβουλευτής και πρώην υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, προσθέτοντας πως η ΕΕ πρέπει να παραμείνει κορυφαίος τουριστικός προορισμός αλλά με όρους βιωσιμότητας.

 

You may also like