Δηλώσεις

Κυρανάκης: Η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει τη μείωση των φόρων

Δηλώσεις

Κυρανάκης: Η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει τη μείωση των φόρων

Στο πρόβλημα της ακρίβειας το οποίο συνεχίζει να απασχολεί την συντριπτική μεγάλη πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας, τοποθετήθηκε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Νότιο Τομέα Αθηνών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης σε χθεσινή του παρουσία στο κανάλι Kontra.

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό να συνεχιστούν οι μειώσεις φόρων, έχουμε ήδη 30 μειώσεις φόρων και επίσης πρέπει να αυξηθούν οι μισθοί, με πρώτη την αύξηση του βασικού μισθού σε περίπου έναν μήνα από σήμερα. Μια αύξηση που θα αφορά τουλάχιστον 600.000 συμπολίτες μας που λαμβάνουν τον βασικό μισθό, αυτό θα συμπαρασύρει μια σειρά από στηρίγματα και επιδόματα».

«Είναι επίσης κρίσιμο να ανοίξει εκ νέου η συζήτηση για επιπλέον μείωση εργοδοτικών εισφορών η οποία θα οδηγήσει σε αύξηση μισθών με το ίδιο μικτό κόστος για τις επιχειρήσεις» πρότεινε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε και στην συζήτηση των τελευταίων ημερών περί “αναδιανομής” τονίζοντας πως η κυβέρνηση είχε δύο επιλογές για το πώς θα δαπανήσει τα 4 Δις κατά της ακρίβειας: «η πρώτη ήταν η οριζόντια μείωση των φόρων (που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ) και να αφορά τους πάντες είτε είναι αδύναμοι είτε πιο δυνατοί και η δεύτερη επιλογή είναι να στηριχθούν στοχευμένα οι πιο αδύναμοι. Η επιλογή της Κυβέρνησης ήταν να ενισχυθούν οι πιο αδύναμοι με μέτρα ενίσχυσης».

Ο Βουλευτής της ΝΔ δεν άφησε αναπάντητες τις κατηγορίες του κ. Γιαννούλη ούτε για τους μετακλητούς, παρουσιάζοντας στον αέρα της εκπομπής στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι μετακλητοί της Κυβέρνησης ΝΔ είναι μειωμένοι συγκριτικά με την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι η μόνη αύξηση των μετακλητών συγκριτικά με την τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ είναι στους Δήμους και τις Περιφέρειες «2018: μετακλητοί Κυβέρνησης 991, το 2019 οι μετακλητοί της κυβέρνησης (πριν τις εκλογές) έφτασαν τους 1070, 2020 οι μετακλητοί ήταν 980 και το 2021 ήταν 928».

«Κόμμα που είχε για Υπουργό Υγείας τον Παύλο Πολάκη δεν μπορεί να κάνει κριτική για την πανδημία».

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης απάντησε στις κατηγορίες του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ για ολιγωρία της Κυβέρνησης στο θέμα διαχείρισης της πανδημίας, παραθέτοντας αναλυτικά τις ενισχύσεις στο Ε.Σ.Υ με κλίνες Μ.Ε.Θ, ιατρικό, νοσηλευτικό, επικουρικό προσωπικό και εξοπλισμό. Συγκεκριμένα ο Βουλευτής τόνισε πως τα νοσοκομεία ενισχύθηκαν με 3.729 μόνιμο προσωπικό και επιπλέον 15.732 επικουρικό προσωπικό φτάνοντας συνολικά τις 19.461 προσλήψεις.

Ταυτόχρονα η Ελλάδα ξεπέρασε για πρώτη φορά τον Ευρωπαϊκό Μέσο Όρο των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας με 13,5 ΜΕΘ ανά 100.000 κατοίκους. Στο σύνολο τους οι ενισχύσεις αυτές θα αποτελέσουν παρακαταθήκη για τα επόμενα χρόνια για όλους τους πολίτες που εξυπηρετούνται από τα Δημόσια Νοσοκομεία, οι οποίοι είναι η μεγάλη πλειοψηφία στην χώρα.

You may also like