Επικαιρότητα

Ξέφυγε ο Κουρουμπλής: «Η κυβέρνηση δολοφόνησε χιλιάδες στις ΜΕΘ» – «Ντροπή σου», φώναζαν οι βουλευτές της ΝΔ

Επικαιρότητα

Ξέφυγε ο Κουρουμπλής: «Η κυβέρνηση δολοφόνησε χιλιάδες στις ΜΕΘ» – «Ντροπή σου», φώναζαν οι βουλευτές της ΝΔ

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2022 με το ενδιαφέρον να περνά στο ζήτημα των ΜΕΘ και της επάρκείας τους.

Η πολιτική αντιπαράθεση φάνηκε να ξεπερνά τα όρια όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής «χρέωσε» τους θανάτους στη χώρα από τον κορωνοϊό στην κυβέρνηση. Η απάντηση των βουλευτών της ΝΔ ήταν άμεση, γεγονός που προκάλεσε πανδαιμόνιο στην αίθουσα με τον προεδρεύοντα κ. Αβδελά μάταια να προσπαθεί να μαζέψει την κατάσταση.

«Τον φίλο μου που χάθηκε, τη μητέρα, τον αδερφό ποιος θα τον φέρει πίσω; Ποιος θα απολογηθεί γι’ αυτά», είπε ο κ. Κουρουμπλής και υπερβαίνοντας τα εσκαμμένα φώναξε: «ντροπή αίσχος! Δολοφονήσατε τους ανθρώπους αυτό κάνατε! Και επιμένετε! Ντροπή σας! δολοφονήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν θα το ξεπεράσετε έτσι».

Ο Πρόεδρος της Βουλής παρενέβη αναφέροντας: «σας παρακαλώ ανακαλέστε». «Δεν ανακαλώ τίποτα! Δολοφονήθηκαν άνθρωποι να απολογηθείτε για τον φίλο μου», απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απάντηση των βουλευτών της ΝΔ στον Κουρουμπλή

Σε εκείνο ακριβώς το σημείο προκλήθηκε χάος με τους βουλευτές της ΝΔ να φωνάζουν και να ψέγουν τον συνάδελφό τους για τις απίστευτες αυτές αναφορές. Χαρακτηριστικότερη αντίδραση όλων, ήταν αυτή του Δημήτρη Μαρκόπουλου, ο οποίος είπε: «να ανακαλέσεις, πουλάς πόνο! Είσαι λαϊκιστής του πόνου, ντροπή σου! Να μας πεις για το ναυάγιο στον Πειραιά».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε στον ίδιο τόνο: «ό,τι και να κάνετε είστε υπόλογοι γι’ αυτό που συντελείται. Αναγνωρίστε ότι έγινε λάθος! Πέθαναν άνθρωποι άδικα το κατανοείτε; Τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο».

Ο Πρόεδρος της Βουλής παρενέβη και πάλι λέγοντας αρχικά: «μην προκαλείτε κλείνετε παρακαλώ». Ο Κουρουμπλής απάντησε: «εχω δικάιωμα να μιλήσω, δεν έχει δικαίωμα να με διακόψει κανείς», για να αναφέρει ο Πρόεδρος: «Αυτό που σας λέω εγώ, γιατί ο κανονισμός της βουλής το λέει!Θέλω να ανακαλέσετε τα περί δολοφόνων». Ο κ. Κουρουμπλής είπε έπειτα: «ξέρω τι λέω, μιλάω καλά ελληνικά» με τον Πρόεδρο να καταλήγει: «σβήνω την αναφορά εγώ».

«Γίναμε μάρτυρες μιας αθλιότητας ενός ακραίου λαϊκιστή, ενός βουλευτή που τόλμησε να κατηγορήσει μια παράταξη ως δολοφόνους και του ζητάει η Βουλή να ανακαλέσει και προσποιείται ότι δεν κατάλαβε! Την πρόκληση και την ντροπή που προκάλεσε στο κοινοβούλιο», απάντησε ο Γιώγος Κουμουτσάκος.

Η παρέμβαση Σκουρλέτη

Επιχείρησε να απαντήσει ο Πάνος Σκουρλέτης για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δήλωσε πως το κόμμα του δεν υιοθετεί τη λογική της τυμβωρυχίας ωστόσο χρέωσε στην πλειοψηφία ότι δεν δίνει κατάλληλες απαντήσεις.

«Ασκήσαμε έντονη πολιτική κριτική για την διαχείριση της πανδημίας. Θέσαμε ερωτήματα και απαντήσεις δεν πήραμε! Όσο δεν δίνονται απαντήσεις γύρω από πολιτικές ευθύνες ανοίγουμε το δρόμο για φράσεις άστοχες και παρεξηγήσιμες! Ο χώρος μας, αυτό που είχε πει 21 ο πρώην υπουργός του ΠΡΟΠΟ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι, δεν υιοθετεί αυτή τη λογική! Εμείς τυμβωρυχία δεν κάνουμε».

«Όσοι νομίζουν ότι η μάχη κατά του κορωνοΐού προσφέρεται για πολιτική εκμετάλλευση πλανούνται πλάνη οικτρά! Είναι καθοριστική η υπεύθυνη στάση όλων. Όχι στον λαϊκισμό και τη παραφροσύνη. Δεν θα κάνουμε αντιπολίτευση με τους θανάτους», απάντησε η Νάντια Γιαννακοπούλου του ΚΙΝΑΛ που έσπευσε να καταδικάσει την πρακτική του βουλευτή.

You may also like