Δηλώσεις

Βορίδης: Εσφαλμένα οι πολίτες θεωρούν τις ευρωεκλογές λιγότερο κρίσιμες -Δεν επιτρέπεται η αποχή

Δηλώσεις

Βορίδης: Εσφαλμένα οι πολίτες θεωρούν τις ευρωεκλογές λιγότερο κρίσιμες -Δεν επιτρέπεται η αποχή

Δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ, αναφερόμενος στι επικείμενες Ευρωεκλογές.

Σε σχέση με τις ευρωεκλογές επισήμανε πως «έχουν χαρακτηριστικά που δεν είχαν άλλες ευρωεκλογές» υποστηρίζοντας πως οι πολίτες εσφαλμένα δεν τις θεωρούν και τόσο κρίσιμες.

Αυτό αφήνει ένα περιθώριο να επιλέξουν διάφορα κόμματα που όταν φαίνεται ότι υπάρχει μεγαλύτερη επισημότητα δεν τα επιλέγουν» ανέφερε στη συνέχεια.

Ένα μικρό παράπονο το οποίο όταν αντιλαμβάνεσαι την κρισιμότητα των εκλογών μπορεί να μην το αξιολογείς ψηλά και να μην του δίνεις σημασία, σε συνθήκες χαλάρωσης μπορεί να μεγιστοποιηθεί, πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των συγκεκριμένων ευρωεκλογών είπε ότι ένα στοιχείο είναι ότι «δεν συνδέονται αυτές οι εκλογές με βουλευτικές» και το δεύτερο ότι υπάρχει μια μεγάλη καταγεγραμμένη δημοσκοπική διαφορά σε σχέση με τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.

Αναφερόμενος στο τι περιμένει η κυβέρνηση από τις ευρωεκλογές και για το αν πρέπει να γίνεται σύνδεση με τις βουλευτικές εκλογές ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι δεν μπορούμε να συγκρίνουμε βουλευτικές εκλογές με ευρωεκλογές. Αν θέλουμε να συγκρίνουμε κάτι είναι ευρωεκλογές με ευρωεκλογές.

Είπε ότι αυτό που πρέπει να δει η κυβέρνηση είναι πρώτον, κατά πόσο υπάρχει αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και αν σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές διαμορφώνεται ένα νέο τοπίο, και επίσης αν υπάρχει άλλο τοπίο να δούμε την διαφορά μεταξύ πρώτου και δευτέρου κόμματος. Ποιο θα είναι το δεύτερο κόμμα. Ποια είναι η σχέση του δεύτερου με το τρίτο κόμμα. Αν υπάρχουν δυνάμεις που παίρνουν κεφάλι.

You may also like